Haberler

Fatih Altaylı'dan öğrencilerin KYK ve GSS borçlarına Suriyeli tepkisi: Böyle bir dertleri yok

Güncelleme:

Habertürk'te yayınlanan 'TekeTek' programında koronavirüs salgınında göreve çağrılan intörn öğrencilerin KYK ve GSS borçları yüzünden test olamadığı belirtilirken, Altaylı "Suriyelilerin böyle bir sorunu yok" ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı'nın Habertürk ekranlarında sunduğu 'TekeTek' programında koronavirüs süreci kapsamında sağlık çalışanlarının sorunları ele alındı. Programda, tedavilere çağrılan öğrencilerin stajyer oldukları için GSS ve KYK borçlarını ödeyemedikleri vurgulandı.

"BORÇLARINI ÖDEYEMİYOR BU ÇOCUKLAR"

Programa katılan konuk, "Genel Sağlık Sigortalarını ödeyemedikleri için girişi yapıp geri gitmek zorunda kalıyorlar. Genel Sağlık Sigortasından herkes muaf olabilir. Bu bizim öğrencilerimizin başına da geliyor. Kredi Borçlar Kurumu ve Genel Sağlık Sigortası borçlarını ödeyemiyor bu çocuklar. Bizde intörn olanlar 5 sene sonra ailelerinden de düşüyorlar" dedi.

"PANDEMİDE GSS VE KYK BORÇLARI AFFEDİLMELİ"

Bu süreçte zorluk çekildiği vurgulanırken, "Çocuklara tarama yapmak zorunda kalıyoruz aşılamalar için vs. Hiç değilse pandemi sürecinde herkesin Genel Sağlık Sigortası ve gençlerin Kredi Borçlar Kurumu borçları affedilmeli" ifadelerine yer verildi.

"SURİYELİLERİN BÖYLE BİR SORUNU YOK"

Fatih Altaylı ise bu sözlerin üzerine "Suriyelilerin böyle bir sorunu yok" diyerek cevap verdi. Altaylı'nın kullandığı bu ifade sosyal medyada da konuşuldu. Bazı kullanıcılar Altaylı'nın bu sözlerine destek verirken, bazıları ise eleştirdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Fatih Altaylı Habertürk Haberler

500

Yorumlar (22)

HASAN:

4milyon Suriyelinin yıllardan beri ülkemizde işi ne birisi bunu açıklayabilir mi?

2
0
yanıtYanıtla
Helal:

Helal olsun %100 haklı. Suriyeliler her yerde 1. Sınıf biz ikinci sınıf muamelesi görüyoruz.

2
0
yanıtYanıtla
fb:

helal olsun altaylı ama kim anlıyor bunu önce can sonra canan ama yooookkk varsa yoksa suriyeli hakkımı onlara verenlere hakkımı helal etmiyorum iki cihanda

2
0
yanıtYanıtla
.....:

Kredi borcu tamam da niye faizli onu anlamadim .Faizli olduğunu bilseydim almasına izin vermezdim.Bizim zamanımızda aldığın parayı oduyordun.

1
0
yanıtYanıtla
HAK-KI:

Altaylı''nın bu haklı çıkışını eleştirenler; eğitim çağındaki çocuklarınıza harçlık vermeyin yada verdiğinizi kesin ve hatta okulu bitirince verdiklerinizi geri isteyin ki bakalım ki o evlatlarınız size hangi gözle bakmaya başlıyorlar. Ha bunu da eğer ''kendi kazanıp hayatını kurup bana borcunu ödemeli'' şeklinde savunursanız, o zamanda bu düşüncenizi zaten hep yapan, aile kavramını eleştirdiğiniz Batılı ülkelerden farkınız yok demektir. O halde onları neden eleştiriyorsunuz? İşte size EMPATİ!!

1
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

40 milyar dolar surilere harcanmış. Artık suriyeliler gitsin kabak tadı verdiler. 8 yıl oldu.

1
0
yanıtYanıtla
Co hart:

Helal olsun

1
0
yanıtYanıtla
TT:

Türkiyenin bir gerçeğini söylerken sözlerini savunuyorum, Irkçılık yaparken de tepkiliyim.

1
0
yanıtYanıtla
1907:

Yok tabi Haramiler besliyor onları.

1
0
yanıtYanıtla
Ziyaa:

Çok haklısınız Fatih Altaylı! Suriyelilere bedava.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title