Haberler

Fadıl Akgündüz Hakim Karşısına Çıktı, Mağdurlar İsyan Etti

Haber-Kamera: Özden ATİK- Ümit TÜRK / İstanbul, DHA

Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişiyi dolandırıldığı iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz ve akrabalarının da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, dava dosyasının bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 10'ncu celseye, tutuksuz sanıklar Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut ile çok sayıda mağdur ve avukatları katıldı.

11 DAVA DOSYASI DAHA BİRLEŞTİRİLDİ

Müştekilerin tutuksuz sanık Fadıl Akgündüz'den şikayetçi olması nedeniyle farklı mahkemelerde açılan 11 dava dosyasının daha bu davayla birleştirilmesine karar verildi.

Müşteki Özlem Sürmeli Caprice Gold projesinden 2013 ve 2014 yıllarında 3 devremülk sözleşmesi yaptığını, bunun karşılığında 600 bin lira ödediğini, sadece 4-5 ay kira bedeli aldığını, mağdur olduğu için şikayetçi olduğunu söyledi. Caprice Gold projesinden 1 milyon liralık devremülk aldığını belirten müşteki Mustafa Sürmeli ise, "Yaklaşık 1 yıl kira bedeli aldım. 50-60 bin lira tutarındadır. Devre mülk tapularımı da aldım. Henüz inşaat tamamlandığı için mağdur oldum. Kira ödemesi de yapılmamaktadır. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi. Diğer müştekiler de şikayetçi oldu.

BİLİRKİŞİYE GÖNDERİLECEK

Daha önce bilirkişi heyetinin oluşturulamadığını, bu nedenle Gümrük ve Ticaret Bakanlığına müzekkere yazılarak bilirkişi isimlerinin bildirilmesinin istendiğini belirten mahkeme heyeti, yazılan müzekkere cevabında görevlendirilen kişilerin belli olması nedeniyle dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi. Heyetin ara kararının ardından, mağdurlar Fadıl Akgündüz'e "Ölünce gelir adalet" diyerek tepki gösterdi.

28 MART'TA TAHLİYE EDİLMİŞTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fadıl Akgündüz birlikte yargılanan 5 sanığa 349 müştekiye yönelik "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan ayrı ayrı 698 yıldan 2 bin 443 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Akgündüz, 22 Aralık 2015'de tacir ve ya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı suçundan tutuklanmıştı. 28 Mart'ta çıkarıldığı mahkemede ise yeğeni Mehmet Salih Obut ile birlikte tahliyesine karar verilmişti.

DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA YAPTILAR

Duruşma sonrasında Caprice Gold mağdurlar, mahkemenin ardından adliye önünde toplanarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Davanın gidişatından memnun olmadıklarını dile getiren yatırımcılar, konuya devletin el atmasını istedi. Capris Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ali Galip Oflazer, "Bütün arkadaşlar mağdur. Bugünkü mahkemede de görüldü ki bu mağdurlar artıyor. Fakat mahkemenin gidişatına göre değişen hiçbir şey yok. Fadıl Bey'e sorduklarında, nezaketten bey diyorum, bir önceki söylediklerinin aynısını söylüyor. Ne diyor; 'Proje büyük olduğu için. Memleketin durumu ortada. Ekonomik durumlar ortada. Görüşmeler var' gibi aynı mazeretleri söylüyor. Sorgulamadan bir netice çıkacağını hiçbirimiz düşünmüyor. Ama biz Türk adaletine güveniyoruz. Biz hükümetimizden de bu olaya el atmasını istiyoruz. Bilgileri var. Fakat herhangi bir gelişme yok. İnsanın aklına değişik şeyler geliyor" dedi.

"GECİKMİŞ ADALET ADALET DEĞİLDİR"

Mağdurlardan Mehmet Ayhan ise "Geçikmiş adalet adalet değildir. Fadıl bey burayı bize kira garantili verdi. Daha sonra da bitmemiş inşaattan kira verilmez dendi. İnsanlarda onun islam duygusuna inanarak sömürüldü" diye konuştu.

"O GÜNÜN SİYASETÇİLERİN SÖZÜNE YATIRIM YAPTIK"

Galip Metehanoğlu, "Devlet var diye biz buraya paramızı yatırdık. 'Tapu vereceğiz' dediler. Belediye başkanları 'biz burdayız' dediler. O günün siyasetçileri bize, 'Burası dünyanın en büyük 7 yıldızlı oteli olacak' sözünü verdi. Didim'deki proje sahiplerinin hiçbir kaybı yok. Orada oturanlar bizim paramızla oturuyor. Sıkıntımız büyük devletin bu olaya acil el atması istiyoruz" şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN'DAN YARDIM BEKLİYORUM"

Melek Topaç da, "Başbakan'dan yardım istiyoruz. Hakimden artık hiçbir şey gelmiyor. bize yardım etmiyorlar. Dini kullanarak bizi kullandılar. Lütfen bizim başımızın çaresine baksınlar" ifadesinde bulundu.

"CUMHURBAŞKANIMA SESLENİYORUM"

Hulusi Mert ise, "Ben de Cumhurbaşkanıma sesleniyorum. Kendisine beş vakit dua ediyorum. Canım da ona fedadır. Çok da seviyorum. Ama ben de ondan Allah rızası için bu davayla ilgilenmesini istiyorum. Bu hırsız adam binlerce adamın hakkını yedi" dedi.

"MAHKEME UZATTIKÇA, FADIL SAĞA SOLA KAÇIYOR..."

Yakup Terzi da, "Fadıl Akgündüz bizi soydu soğana çevirdi. 4-5 senedir bizim hakkımızı yiyor. Devletimiz nerede, ben anlamıyorum. Arkamızda duracak hiç kimse yok. Sözde adalet sarayı yapmışlar. İnsanlar mağdur. Bitmiş. Herkes rezil olmuş. 500 bin TL değerinde 5 tane devre mülk aldık. Şuan halimize bakın. Projenin bitmesini beklemiyorum. Bu proje bitmez. Mahkemeden beklentimiz konuyu daha hızlı çözmesi ve uzatmaması. Uzattıkça Fadıl sağa sola kaçıyor. Hiç görünmüyor. Hiç bir yerde yok. Biz bu projenin bitmesini istemiyoruz. Bize paramızı versin arkadaş" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Sürmeli Fadıl Akgündüz Mehmet Salih Bayrampaşa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title