Haberler

Fadıl Akgündüz Caprice Gold Projesi ile Geri Döndü

Kamuoyunda "Jet Fadıl" olarak tanınan Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, Bayrampaşa'da inşa edilecek sarayları andıran Türkiye'nin en büyük şehir oteli Caprice Gold projesiyle tekrar sahneye çıktı.

Kamuoyunda "Jet Fadıl" olarak tanınan Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, Bayrampaşa'da inşa edilecek sarayları andıran Türkiye'nin en büyük şehir oteli Caprice Gold projesiyle tekrar sahneye çıktı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fadıl Akgündüz, projenin piyasa değerlendirmesinin 160 milyon Euro olduğunu ifade ederek, "Ancak proje ortalama 250 milyon Euro maliyeti söz konusu. Proje tamamlandıktan sonra piyasa değeri 1,5 milyar Euro'ya gelecek" dedi. İmza otomobil projesi ile ilgili soruları Fadıl Akgündüz, "Proje zaten üretim aşamasında iken durdurulmuş bir projeydi. O projeyi tekrar hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde İmza otomobilinin üretimi tamamlanmış olacak ve yollarda bu araçları göreceğiz" diye cevapladı.

Bayrampaşa'da inşa edilecek olan Caprice Gold otel projesinin temel atma törenine, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Bayrampaşa Kaymakamı Veysel Yurdakul, AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, AK Parti Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda, Siirt Jetpaspor Asbaşkanı ve Beşiktaşlı eski Milli Futbolcu Alpay Özalan, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. Şair Ahmet Selçuk İlhan'ın sunuculuğunu yaptığı tören Bayrampaşa Belediyesi Mehteran takımınıın çaldığı müzik eşliğinde okunan İstiklal marşının ardından başladı.

ODALARINA AYRI TAPU çIKARILMIŞ İLK PROJE

Törenden önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, medyada uzun süre gözükmediğini ancak projelerinin devam ettiğini ifade etti. Caprice Gold'un bu projelerden biri olduğunu belirten Akgündüz, "Ben proje insanıyım. Yaklaşık 5 yıl sürdü, otel kompleksi geliştirmek. Dünyada yeni bir otel zincirinin otel ve resort karışımı bir proje tasarladık ve hayata geçirdik. Bu otel Caprice'in ikinci halkası ancak, bu otel şehirde inşa edilen ilk otel. Bu proje odalarına ayrı tapu çıkarılmış ilk tapu projesi. Odalar 15'er günlük tapular halinde yatırımcıya sunuyoruz. Devre mülk tapusu ancak devre mülk işletmesi değil. Devre mülklerdeki gibi aidat yok. Herhangi bir masraf söz konusu değil. Bu proje gayrimenkul yatırımı olarak yeni bir ürün" dedi.

REKLAM YAPMADAN 1553 DEVRENİN SATIŞI YAPILDI

Projenin piyasa değerlendirilmesinin 160 milyon Euro olduğunu ifade eden Akgündüz şunları söyledi:

"Ancak proje ortalama 250 milyon Euro maliyeti söz konusu. Proje tamamlandıktan sonra piyasa değeri 1,5 milyar Avro'ya gelecek. Bu değer üzerinden mülkler satılacak. Ancak şu anda promosyon fiyatından satışı gerçekleştiriliyor. Mülklerin satışı 7 aydır sürüyor. Herhangi bir reklam çalışması yapılmadan 1553 devrenin satışı yapıldı. Bu satışla 33 milyonun üzerinde gelir elde edildi. Satışlar hızla devam ediyor. Finansmanı şirketin öz kaynakları, Didim'deki otelin geliri ve devre mülklerden kazanılacak gelirle tahsil edilecek. Bu projeyle kendisine yöneltilen eleştirilere 'ainesi iştir kişinin' cevabını veriyorum. Bu projeyle eleştirilere cevap verilmiş oldu. Bazı medya organlarında burada açılış yapılamayacağı iddiası vardı. Eğer araştırırlarsa işin doğru olduğunu yazacaklardır."

İMZA'NIN 3 YIL İçİNDE üRETİMİ TAMAMLANACAK

İmza otomobil projesi ile ilgili sorulara cevap veren Fadıl Akgündüz, "Proje zaten üretim aşamasında iken durdurulmuş bir projeydi. O projeyi tekrar hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde İmza otomobilinin üretimi tamamlanmış olacak ve yollarda bu araçları göreceğiz. Zaten bu projenin hazırlık safhası tamamlandı. Sadece üretim ile ilgili bir hazırlık var. Türkiye'deki fabrika inşaatı yürürken, belki ilk etapta üretimi Avrupa'da başlatacağız" dedi. İmza Otomobilin nasıl olacağı ile ilgili soruya ise Akgündüz, "Otomobil benzinli, dizel olabilir. Hatta hibrit teknolojili motor bile yapabiliriz. Önemli olan Pazar marka değeri. Bizim böyle bir sıkıntımız yok. Halen 400 milyon Türk dünyası bizim İmza otomobilini çıkarmamızı merakla bekliyor. Bizim eski programımız değişmedi. Siirt, Batman, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da fabrikaları kuracağız. İmza projesi toplam 264 bin kişinin istihdamını kapsıyor. Allah'ın izniyle biz yüreğimizdeki güçten hiçbir şey kaybetmedik. Şu anda bize isnat edilen suçların söz konusu olmadığı ortada. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu ülke bizden hizmet bekliyor" diye cevap verdi.

OTOMOBİL FABRİKALARI GüNEYDOĞU'YA KURULACAK

Fadıl Akgündüz törende yaptığı konuşmada ise, İstanbul'un fethedildiği gün İstanbul'un en büyük otelini inşa edeceklerini belirterek, "Bu ruh İstanbul'un fethedildiği günün ruhudur. Bu ruh atalarımızın ruhudur. Bugün Caprice Otel'in ikincisi yapılıyor. İnşallah umarım bundan sonra bu otel zincirinin onuncusu ve yüzlercesi inşa edilecek. Bayrampaşa İstanbul'un yükselen yıldızı. Bu otelin yapımına katkı sağlayan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge'ye teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımızın emirleri doğrultusunda sadece 8 binleri değil, 80 binleri, 800 binleri iş sahibi yapmak için yola çıktık. ve yolumuza devam edeceğiz. Bundan sonra umarım beni daha çok kürsülerde görme imkanı olur da o kadar çok tozlu raflarda projemiz var ki, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kurulacak İmza otomobil fabrikasının çalışmalarını da son hızla yürütüyoruz. Sayın Başbakanımıza da müjde 260 bin kişiye iş istihdamı sağlayacak proje de yolda geliyor" dedi.

BAYRAMPAŞA ARTIK CAZİBE MERKEZİ OLDU

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ise konuşmasında şunları söyledi: "Bir zamanlar Bayrampaşa'da ne konuşuluyordu. Sağmacılar diyorlardı. Bayrampaşa'nın çok meşhur bir cezaevi var onu konuşuyorlardı. Bir zamanlar Bayrampaşa'da Kolera vardı. Bayrampaşa'nın yeşili yoktu. 17 yıl önce yıl 1994 .Bayrampaşa'nın İstanbul gibi kaderinin döndüğü yıldı. Şimdiki başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan o dönemin belediye başkanı, rabbim bize de bu mühendislik, hamallık ve hizmetkarlığı nasip etti. O tarihten itibaren bir sürü yapı yaptık. Mega Center, İki fatih heykeli var 1 Fatih'te biri Bayrampaşa'da , yanımızdaki Forum İstanbul alışveriş merkezi ve devam otel inşaatları gibi. Bayrampaşa artık cazibe merkezi haline geldi.İnşallah gelmeye devam edecek."

2012'DE TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Yapılan konuşmaların ardından Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Bayrampaşa Kaymakamı Veysel Yurdakul, AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, AK Parti Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda ile birlikte temel attı. Tören sonunda vatandaşlar Fadıl Akgüdüz'e sevgi gösterilerinde bulundu. 2012 yılında bitirileceği söylenen Caprice Gold Otel için Bayrampaşa Belediyesi'nden, Forum İstanbul ile eski Bayrampaşa Cezaevi arasında kalan 26 bin metrekarelik arazi 49 yıllığına kiralandı. Otelin açılış tarihi Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethi olan 29 Mayıs günü 2012 yılı belirlendi. 2 bin oda ve 3 bin yataklı olarak tasarlanan Capriçe Gold'da konaklama 15'er günlük devre mülkler şeklinde olacak.

Ceren KARASU- ünsal çAKİN/ İSTANBUL, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title