Haberler

Dev asteroit engellenemezse Dünya'ya çarpacak iddiası

Güncelleme:

2016 yılında tespit edilen ve bu hafta Dünya yörüngesine girmesi beklenen dev asteroidle ilgili bilgiler paylaşıldı. Asteroidin 2024'te dünyaya çarpacağı iddia ediliyordu ancak böyle bir tehdidin olmadığı belirtildi.

Bilim insanları asteroit tehlikesini artık eskiye nazaran çok daha ciddi boyutlarda değerlendiriyor. Genelde bilim kurgu filmlerine konu olan asteroitler hiç olmadığı kadar tehlikeli bir hal aldı. Bilim insanları 2016 yılında tespit edilen ve bu hafta dünya yörüngesine girecek olan asteroitle ilgili bilgiler verdi.

ENGELLENMESİ GEREKİYOR

2016 JG12 adlı asteroidin Dünya için tehdit oluşturmaması adına çalışmalar başladı ancak bu o kadar da kolay değil. Bilim insanları, dönme dolap büyüklüğündeki asteroidin dünya yörüngesine girmeden parçalanacağını tahmin ediyor.

BİRÇOK ASTEROİD VAR

Dünya yörüngesine giren ve yörüngede parçalanan birçok asteroid var. İşte söz konusu asteroid de bunlardan biri. Bilim insanlarının gözetiminde tuttuğu asteroidin dünya için bire tehlike oluşturmayacağı aktarıldı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Bilim İnsanı NASA Teknoloji Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Adem birinci:

Minnacık bir asteroid den bi zarar gelmez. Hem gramı bir milyon dolar falan diyorlar. Dua edinde tr ye düşsün. dış borcu kapatıp cari fazla bile veririz :DD

70
26
yanıtYanıtla
tuncay:

DÜŞTÜMÜ GÖRÜRSÜN

yanıt2
yanıt0
AJ B:

evet minnacik dedigin o astroid Amerika yi kaplayacak buyuklukte.

yanıt3
yanıt0
Eray Içkaya:

amerikaya düşerse dünyanın yarısı kurtulur . yok düşmezse kalan yarısını zaten o aç gözlüler yok eder .

81
9
yanıtYanıtla
YOĞURTÇU :

BRUCE WİLİS İ YOLLAYIN O HALLEDER.

60
13
yanıtYanıtla
corci:

oleeeeeyyy kurtuluyoruz

30
3
yanıtYanıtla
Mekân Elli Sekiz:

Önce filmini yaparlar sonra gerçek olacak diye söylerler bi zaman uzaylılar üzerinde duruyorlardı bu ara nedense astreoit üzerine devamlı haber yapıyorlar. Uzayda bunların devamlı deneyler ve araştırmalar yaptıklarını kaç kişi biliyor. Gerçek bile olsa millete ne diyorsunuz korksun diye mi. Engelledik deseler minnet mi duymalıyız. Oyun oynuyorlar her zamanki gibi. Virüs ile de insanların sağlığı üzerine oynuyorlardı..

18
6
yanıtYanıtla
Ali Kulbak:

Daha çok var bişey sorcam

11
2
yanıtYanıtla
tövbekar 34:

insaALLAH pensilvanyaya düser

4
2
yanıtYanıtla
AJ B:

2007 FT3 eger yerlesim yerine duserse kotu fakat cok az ihtimal bu, denize ve insanlarin yasamadigi yerel bolgeere dusme olanagi daha yuksek . Dunyanin p sularla kapli ve denize dusme ihtimali var eger oyle olursa buyuk sunami olabilir ki bu dunyanin hic gormedigi derece yuksek. Bogazdaki yalilarda oturanlar kacsin. Gecen hafta bir astroid dunyanin yanindan kimsenin haberi olmadan gecti/ Ondan once 2 Ekim 2022 de FT3 var ama dunya ya carpma olasigi yok gibi. Telasa gerek yok!

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title