Haberler

Çamaşır Makinesini Kalorifer Yapan Mucit Çok Ucuza Isınıyor

Güncelleme:

Karadenizli Kamil Günay, evini kalorifer kazanına çevirdiği çamaşır makinesi ile ısıtıyor.

Ordu'nun Ünye ilçesinde 28 yıldır su tesisatçılığı yapan Kamil Günay, soğuk geçen kış aylarında yakıt tasarrufu sağlamak için kolları sıvadı. Günay, her akşam 1 saatini yeni buluşuna ayırarak 2 ay sonunda "şaşkın çamaşır makinesi" isimli makineyi icat etti.

YAKITTAN TASARRUF SAĞLIYOR

Yeni icadını yılbaşından itibaren evinde kullanmaya başladığını anlatan Günay, ısıtma, tüm sıcak su ihtiyacı ve ocak ihtiyacını yeni icadıyla karşıladığını belirtti. Yakıttan da tasarruf ettiğini söyleyen Günay, kalorifer kazanı için günlük 20-25 kg kömür harcadığını, şimdi ise günde 5-6 kg kömürle evin bütün ihtiyacını karşıladığını belirtti.

ISINMA PROBLEMİNİ ÇÖZDÜ

Çamaşır makinesini neden kalorifer kazanına çevirdiğini anlatan Günay, "İlkokuldan sonra çalışmaya başladım, su tesisatçılığı yapıyorum. Bu tip çalışmalara merakım var. Evde soba tek odayı ısıtıyordu, ısınma problemine çözüm bulmak ve zayiatın önüne geçmek için bu makineyi yaptım. Dış kasnağını çamaşır makinesinden kullandığım için bunu gören çamaşır makinesi zannediyor" dedi.

ÜZERİNDE YEMEK DE YAPIYOR

Yaptığı buluşun yararlarını anlatan Günay, "Bu alet üzerinde çamaşır makinesindeki gibi gösterge var. Bu göstergeler su sıcaklığını gösteriyor. Bu sıcak su evin içindeki peteklerde dolaştığı için eve ısı veriyor. Sadece bu değil üzerinde yemek de pişirebiliyorum, sıcak suyu hem el yıkamada, bulaşık yıkamada hem de duşta kullanabiliyorum" şeklinde konuştu.

YÜZDE 75 KAR ETTİ

Yakıttan da tasarruf sağladığını belirten Kamil Günay, "Normal bir kalorifer kazanında akşama kadar evi ısıtabilmek için 15-20 kg kömür harcıyordum geçen sene. Bu makineyle ise günlük 5-6 kg kömür yakıyorum günlük. Yılbaşında kurduğum için henüz ne kadar tasarruf ettiğimi göremedim. Sene sonunda anlaşılır" dedi.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kamil Günay Ünye Ordu Komik - İlginç Teknoloji Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (50)

dewran:

bence en güzel ve temiz olanı kaçak elektirik hem ucuz hemde doğayı kirletmiyor üstelik dışa bağımlılığı yok hani su akar türk bakarya, kürtler bakmıyor değerlendiriyor

44
71
yanıtYanıtla
EMRE:

LA DOGUDA BEDAVA BU ISLER. . . BOSUNA KAFA YORMUS. . . MAYNAKKKKK

37
43
yanıtYanıtla
truva tur:

doğuda elektrik hırsızları bu işi 0 maliyetle yapıyor. . sonra da barış kardeşlik . . bişey diyeceğim ama neyse. .

45
15
yanıtYanıtla
OSMANLILIK BUDUR...!!:

YIL 2015, , OSMANLI TORUNU MUCiTLER GELiYOR, CIKIYOR, CIKACAK , , EY DÜNYA YENiDEN OSMANLIYI GÖRECEK. . . . !!!!

36
21
yanıtYanıtla
BendenizMobil-IOS:

Sen bir salak(mı)sın;bu buluşun sadece yemek pişirir;iddia ettiğin gibi bir cihaz olsa senin once bir patent ofisine gidip yurt ici ve yurtdışı patent hakları için başvurman gerekirdi!Hadi ordan hadi ordan...!!

7
32
yanıtYanıtla
dünya:

vatandaşımız bu icatları yaparken bütçeli devletimiz vatandaşları sömürmeye devam diyor . . . .

36
3
yanıtYanıtla
cumhursayar:

inovasyon diye buna derim

30
5
yanıtYanıtla
tt:

yazında buz dolabından klima yapacak vatandaş

24
10
yanıtYanıtla
ozgurMobil-ANDROID:

bana böyle haberlerle gelin. yobaz toplumu daha da aptallaştıran haberlerle değil. dinlerle bütünleşen ölüm ve kavgalarla değil. toplum zaten aptallarla dolu. Aklı başında insanlarda gün be gün öldürülüyor. bu işte. bize bu haberler gerek.

28
5
yanıtYanıtla
MucitMobil-IOS:

Bi ara tv de bu tarz Buluşlar yapanlara Yönelik yarışma vardı...ama tutulmadan yayından kaldırıldı.yerine ses yarışmaları geldi. Nedense onlar daha cok tutuluyor.

30
3
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title