Haberler

Evimizin Sağlık Elçileri" İzmir'de

Sanofi Pasteur, ÇABA Derneği işbirliği ve yerel yönetimlerin desteğiyle hayata geçirilen "Evimizin Sağlık Elçileri" projesinin 6. eğitimi, İzmir'de yapıldı.

Sanofi Pasteur, ÇABA Derneği işbirliği ve yerel yönetimlerin desteğiyle hayata geçirilen "Evimizin Sağlık Elçileri" projesinin 6. eğitimi, İzmir'de yapıldı.

Gazeteci Balçiçek İlter moderatörlüğünde Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen eğitimde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Cankurtaran, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Naciye Atan Şahin, ÇABA Derneği Başkanı Özlem Zehebi, oyuncu Celil Nalçakan, sosyal medya fenomeni Zeynep Girgin Kalelioğlu ve marka danışmanı Eda Güzelcik vatandaşlarla buluştu.

Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, yaptığı konuşmada, hastalıktan korunmak için aşının büyük önem taşıdığına değinerek "Mevsim geçişleri birçok hastalığın ortaya çıkması ya da tetiklenmesine sebep olmaktadır. Bu nedenle bahar aylarında sağlığımızı korumak için alınacak önlemler, özellikle çocuklar ve yaşlılar için dikkat edilmesi gereken konulardır. Ayrıca bahar aylarında sıklıkla karşılaşılan solunum yolları ile ilgili sorunlardan korunmak için alınacak tedbirler de sağlığımız için gereklidir." dedi.

Dr. Özlem Naciye Altan Şahin ise anne ve bebek sağlığı için aşının büyük önem taşıdığını vurgulayarak belli bir program dahilinde aşılamanın başlaması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmacılar, hekim, hasta veya hasta yakını olarak yaşadıklarını dinleyicilerle paylaştı.

Güncel konular hakkında bilgi verildi

ÇABA Derneği Başkanı Özlem Zehebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her yerine gitmeye çalıştıklarını söyleyerek "Her annenin doğru bilgilendirme ile sağlık elçisi olmasını amaçlıyoruz. Bu nedenle büyük bir çalışma başlattık." dedi.

"Evimizin Sağlık Elçileri" projesine çok yoğun katılım olduğunu aktaran Zehebi, sosyal medyayı etkin olarak kullandıklarını, konusunda uzman doktorların verdiği bilgilerin yanı sıra ünlü isimlerin yaşam öykülerini de dinlediklerini söyledi.

Zehebi, projeye şu ana kadar 5 bin kadının katıldığı bilgisini vererek "Katılımcı konusunda bir üst limit koymadık çünkü amacımız bütün Türkiye'ye ulaşmak." diye konuştu.

Dr. Özlem Cankurtaran ise Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün de yönlendirmesiyle normal doğum, akıllı antibiyotik kullanımı, çocuklarda aşı gibi konularda toplumu bilinçlendirmeyi hedeflediklerini, İzmir'deki eğitimin de mevsimsel grip ve aşılama gibi konuları kapsadığını belirtti.

Zeynep Girgin Kalelioğlu da evdeki sağlık elçilerinin anneler olduğuna dikkati çekerek "Evde hastalıklara konulan teşhisin doğru olması çok önemli. Sağlığımızla ilgilenen anne ve babaların bilinçli olması da. Biz de yaşadıklarımızı daha fazla insana aktarıyor, güncel hayatta yaptığımız hataları ele alıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Her evde bir sağlık elçisi yaratmak amacıyla bugüne kadar 2 lansman ve 6 eğitim toplantısı gerçekleştiren Evimizin Sağlık Elçileri proje ekibi, farklı bölgelerde 5 eğitim toplantısı daha düzenleyecek ve katılımcılara "Evimizin Sağlık Elçisi" sertifikası verecek.

Kaynak: AA / Güncel

Sanofi Pasteur Balçiçek Pamir Cankurtaran İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title