Haberler

Talihsiz martı, ev sahibi çilingire izin vermeyince 5 gün boyunca sıkıştığı yerde can çekişti

Güncelleme:

İstanbul'da bir dairenin balkonunda martı mahsur kaldı. Durumu gören vatandaşlar itfaiyeye haber verdi ancak merdiven kısa kaldığı için kurtaramadı. Yurt dışındaki ev sahibinin evine çilingirle girilmesine izin vermeyince 5 gün boyunca can çekişen martı, 6 saatlik çalışma sonunda kurtarılabildi.

Ümraniye'de bir apartmanın 9. katında bulunan dairenin balkonunda bir martı mahsur kaldı. Norveç'te olan ev sahibi kapının çilingir ile açılmasına izin vermeyerek martıyı ölüme terk etti. Yaklaşık 5 gündür mahsur kalan martı için mahalle sakinleri seferber oldu. İtfaiye ekiplerinin 6 saatlik çalışması sonucu mahsur kalan martı özgürlüğüne kavuştu.

VATANDAŞLAR GÖRÜP İTFAİYEYE HABER VERDİ

Edinilen bilgiye göre olay Ümraniye'de Mehmet Akif Mahallesi Acun Sokak üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Apartmanın 9'uncu katındaki dairenin balkonunda bir martı yaklaşık 5 gün önce mahsur kaldı. Apartmanda oturan vatandaşların durumu fark etmesi üzerine itfaiye ekiplerine haber verildi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri 30 metrelik merdiven aracı ile martıyı kurtarmaya çalıştı ama merdiven kısa geldi. Vatandaşların talebi üzerine bir gün sonra itfaiye ekipleri 42 metrelik merdiven aracı ile mahsur kalan martıyı kurtarmaya çalıştı ama merdiven aracı lokasyonun uygun olamaması nedeniyle başarılı olamadı.

Talihsiz martı, ev sahibi çilingire izin vermeyince 5 gün boyunca sıkıştığı yerde can çekişti

NORVEÇ'TEKİ EV SAHİBİ, ÇİLİNGİRLE GİRİLMESİNE İZİN VERMEDİ

Bunun üzerine Norveç'te yaşayan ev sahibine ulaşılarak, çilingir yardımıyla evin kapısı açılarak martı kurtarılmak istendi. Ev sahibi kesinlikle izin vermeyerek martının öylece kalmasını istedi. Durum üzerine mahalle sakinleri sokağa dökülerek mahsur kalan martıyı kurtarmaya çalıştı. Sosyal medya üzerinden tepkilerini gösteren vatandaşlar yardım istedi. İtfaiye ekipleri 60 metrelik merdiven aracı ile yaklaşık 6 saatlik çalışma sonucu martı kurtarıldı. Mahsur kalan martıyı kurtarma çalışmaları havadan görüntülendi.

Talihsiz martı, ev sahibi çilingire izin vermeyince 5 gün boyunca sıkıştığı yerde can çekişti

"ÖZEL MÜLK OLDUĞU İÇİN ÇÖZÜM BULAMADIK"

Martının mahsur kaldığı Apartmanın yöneticisi, Erol Töken, "Martı yaklaşık 5 gündür yaşadığımız apartmanın en üst katında mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerine haber verdik ama 2 itfaiye farklı zamanlarda gelmesine rağmen merdivenleri yetişemediği için martıyı kurtaramadı. Norveç'te yaşayan ev sahibine ulaşarak durumu anlattık. Çilingir yardımıyla kapıyı açarak martıyı kurtarmak istediğimizi belirttik. Ev sahibi kesinlikle karşı çıkarak, kabul etmedi, özel mülk olduğu için bir çözüm bulamadık" diye konuştu.

"5 GÜNDÜR CAN ÇEKİŞİYOR"

Karşı apartmanda yaşayan bir vatandaş ise, "Bina yöneticisi ev sahibinin ulaşarak yardım istemeye çalışıyor. Maalesef ev sahibi Norveç'te yaşıyor. Orada bir can 5 gündür can çekişiyor. Biz bütün imkanları seferber ettik ama ne yazık ki yeğenin gözetiminde evin kapısının tutanakla çilingir aracılığıyla kapının açılmasına müsaade etmiyor. Vicdanına bırakıyorum, umarım öbür dünya varsa bir şekilde oraya giderse binadaki dairesini de götürür" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ümraniye İtfaiye Norveç Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (29)

BARAN:

Vicdansızlıkla falan ilgisi yok ben olsam ben de izin vermezdim çilingire. Kuşu kurtaracaksın, alkışlarla kahraman olacaksın kameralara objektiflere poz vereceksin reklam yapacaksın, sonra çekip gideceksin. Peki evin kapısı ne olacak. Yeni kilidi kim takacak. Kapı kırık vaziyette kalacak sonra önüne gelen evi talan edecek. 21. yüzyılda itfaiye nin merdiven kısa kaldı gibi bir mazereti asla kabul edilemez.

27
12
yanıtYanıtla
sedat can:

pislik birisin

yanıt4
yanıt13
OLMALI:

YA O EVDE YANGIN ÇIKSAYDI , İÇERİDE DE İNSANLAR MAHSUR KALSAYDI. EVDEN EVE TAŞIMA FİRMALARINDA BİLE 15. KATA KADAR UZANAN MERDİVEN VAR. TÜM İTFAİYE ARAÇLARINDA UZUN MERDİVEN OLMALI.

35
1
yanıtYanıtla
Sener4ever:

Bunun gibi bir haberi gecen okudum. Cati cayir cayir yandi. Fakat neymis merdiven kisa geldi. Kacinci yüzyildayiz.

yanıt5
yanıt0
Yahya:

Bu ülkeyi 18 senedir yönetenlerin yüzyılında yaşıyoruz. Anlayan anlar.

yanıt2
yanıt2
TAYFA:

Ulan yahya seni yapayım benim çiftliğe kahya

yanıt1
yanıt2
adam haklı:

Ne vicdansızlığı kardeşim, ne hırsızlıklar ne dolandırıcılıklar oluyor günümüzde adam kilidini açtırmak zorunda değil. itfaiyenin sorunu bi yangın olsa merdiven kısa geldi deyip gidecekmi

30
4
yanıtYanıtla
ADAM HAKLI HAKLI BEYLER:

Aynen işte o kadar

yanıt4
yanıt0
.......:

NE ALAKA VİCDANSIZ EV SAHİBİ. BEN OLSAM BEN DE İZİN VERMEM. ADAMLAR 30. KATTAN ÇOCUK KEDİ KÖPEK KURTARIYOR BUNLAR 9. KATA ULAŞAMAMIŞLAR. ULAŞ KARDEŞİM DAHA UZUN MERDİVEN GETİR ULAŞ

25
3
yanıtYanıtla
SMMM:

NE ALAKA YA. BEN OLSAM BEN DE İZİN VERMEZDİM. ADAMIN ÖZEL EŞYALARI VARDIR ÇALINMASINDAN KORKMUŞTUR. AMA BEN OLSAM DERİM Kİ BAŞKA VİNÇ Mİ YOK BAŞKA ULAŞIM MI YOK. KOLAY YOLDAN ÇAĞIR ÇİLİNGİRİ GİR EVE OH NE ALA. EVDE YANGIN ÇIKSA İTFAİYE NASIL ULAŞACAK. KOCA İSTANBULDA DAHA UZUN MERDİVENLİ ARAÇ MI KALMAMIŞ.

24
1
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title