Haberler

Etiyopya'nın Hartum Büyükelçisi Aemro'ya göre, Sudan'la sorunlar diyalog ve müzakereler yoluyla çözülecek

Güncelleme:

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Etiyopya'nın Hartum Büyükelçisi Yibeltal Aemro Etiyopya'nın Hartum Büyükelçisi Yibeltal Aemro, ülkesinin Nil Nehri üzerinde inşa ettiği Hedasi Barajı ve sınır sorunu dahil olmak üzere Sudan'la olan tüm önemli sorunlara diyalog ve müzakereler yoluyla çözüm bulunacağı...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Etiyopya'nın Hartum Büyükelçisi Yibeltal Aemro Etiyopya'nın Hartum Büyükelçisi Yibeltal Aemro, ülkesinin Nil Nehri üzerinde inşa ettiği Hedasi Barajı ve sınır sorunu dahil olmak üzere Sudan'la olan tüm önemli sorunlara diyalog ve müzakereler yoluyla çözüm bulunacağı kanaatinde olduğunu bildirdi.

Etiyopya'nın Hartum Büyükelçiliğinde Etiyopya takvimine göre yeni yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen programda Aemro, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Barışçıl bir şekilde, diyalog ve müzakere yoluyla varılmayan çözümler kalıcı değildir." dedi.

Türkiye ve Cezayir'in çabalarına övgü

Sudan'la olan Hedasi Barajı, sınır ve Etiyopya'dan Sudan'a sığınan mülteciler sorunlarının diyalog masasına oturarak çözülebileceğini söyleyen Aemro, Türkiye ve Cezayir'in iki ülke arasındaki sorunları çözmek için çabalarına övgüde bulundu.

Etiyopya Büyükelçisi, "Türkiye ve Cezayir dahil olmak üzere Etiyopya ve Sudan arasındaki sorunların çözümüne yardımcı olan tüm kardeş ülkelere ve bunu yapmak isteyen herkese olumlu bakıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Togo Cumhuriyeti Etiyopya Hartum Sudan Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title