Haberler

Ertuğrul Sağlam: Önümüze Çıkan Fırsatı Değerlendiremedik

Güncelleme:

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Gençlerbirliği maçından bekledikleri galibiyeti alamadıklarını belirtti.

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında kendi evinde Gençlerbirliği'ni ağırlayan Eskişehirspor 1-0 mağlup oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, takımın farklı beklentilerle sahaya çıktığını belirterek, "Kazanırsak 4'üncü sıraya çıkacağımız bir karşılaşma. Maalesef elimize geçen bu fırsatı değerlendiremedik. Oyuna baktığımız zaman aslında oyunun kalitesinin üzerinde pozisyonlar yakaladık. Daha evvelki haftalara baktığımız zaman daha iyi oynadığımız oyunlarda çok fazla net pozisyon bulamadığımız maçlar da oynadık. Çok iyi oynamadığımız bir maçta Necati'nin, Erman'ın, ikinci yarı Özgür'ün frikiği, Servet'in kafası, Henri'nin pozisyonu, Erkan'ın kafayla vurduğu top, baktığınız zaman 5-6 tane gol olabilecek pozisyon var. Maalesef değerlendiremedik. Rakibimiz güzel bir gol attı ve mağlup olduk. Bu mağlubiyetle bazı gerçeklerle yüzleşmek zorundayız. Önümüzde 7 tane maç var. Bu 7 tane maçta bu maçta ortaya çıkan gerçekler bizim sezon başından beri yaşadığımız gerçeklerdi. Bu takımı sezon bittiğinde Avrupa kupalarına katılan bir takım olarak hepimiz görmek istiyoruz. Bunun için iki yolda da şansımız halen devam ediyor. Yani üzüldük tabi ama karalar bağlayıp, ahlanıp vahlanacak da halimiz yok. Bir an evvel kendimizi toparlayıp Cumartesi günü bizim için çok önemli olan Akhisar maçına da moralimizi daha da düzelterek hazırlanmak zorundayız" dedi.

Takımın daha iyi oynayabileceğini kaydeden Sağlam, "Sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz maalesef. Tabii bu dönem içerisinde de sorumluluk alması gereken birisi varsa hep beraber sorumluluk alacağız ama ben bu konuda sorumluluğu üzerime alıyorum ama şunu da çok rahatlıkla söylüyorum ki; bizim takımımız bugünkü takım değil, daha iyi olabiliriz. Bunun için elimizden geleni yapacağız. 18 Mayıs'ta lig bitiyor. 16 Nisan'da kupanın ikinci maçını oynayacağız. Öncelikle Akhisar maçını iyi geçirip, moralimizi biraz daha toparlayıp, ligde biraz daha üst sıralara çıkıp yeniden coşkulu taraftarımızla bulacağımız günleri yaşayacağız. Tabii ki üzüldük. Tabii ki taraftarın beklentisi çok farklıydı ama iyi oynamadığımız bir maçta çok net pozisyonları bulup değerlendiremeyip maalesef bu sonuca da kendi kendimizi hazırladık. Çok çabuk bir şekilde toparlanıp, Akhisar maçına da iyi bir şekilde hazırlanıp, burada kaybettiğimiz puanların Cumartesi günü telafi etmenin yollarını arayacağız. Oyuncularımıza güveniyorum. Sorumluluk alıp toparlanacaklar. Rakiplerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Eskişehirsporlu oyunu Dede ise, "Bana göre iyi bir maç çıkartmadık. Pozisyonlarımız var ama bunlar futbolda olan şeyler. Önümüzdeki maça iyi bir şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Bunun üstesinden gelecek teknik ekibe ve oyunculara sahibiz" şeklinde ifade etti.

Eskişehirsporlu bir diğer oyuncu Ahmet Kamil Çörekçi ise, "Kötü bir süreç geçiriyoruz. Aslında maça iyi hazırlandık ama kötü geçti bizim adımıza. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız" diye belirtti.

GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, maç sonu değerlendirmesinde şunları kaydetti:

"Bizim için anlamlı bir galibiyet oldu. 3 haftadır kazanarak buraya geldik. Ligin dördüncüsü ile on birincisi arasında 4 puan gibi kısa bir puan barajı var. Bizim amacımız biraz daha yukarılara yaklaşmaktı. O anlamda bizim için iyi bir maç olduğunu düşünüyorum. Oyunu başından itibaren kontrol ettik. İlk devre golü daha erken bulup öne geçebilirdik. Kontrollü bir oyun oldu bizim için. İkinci yarı golü bulduktan sonra Eskişehirspor'dan baskı yiyeceğimizi düşünüyorduk ki ona da döndü oyun. Haklı bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Eskişehir gibi bir takımı kendi evinde yenmek kolay değil bu ligde."

Gençlerbirliği oyuncularından Uğur Çiftçi, "Çok iyi mücadele oldu sahada ama biz daha çok istedik, daha çok çalıştık. Bundan önce 3'de 3 yapmıştık. Bunun tesadüf olmadığını bugün burada gösterdik ve 4'de 4 yaptık. İnşallah haftaya Trabzonspor maçıyla da birlikte serimizi devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.

Gençlerbirliği'nin bir diğer oyuncusu Ferhat Kaplan ise, Eskişehirspor'un iyi oynadığını ve maçı takımlarının lehine iyi çevirdiklerini kaydetti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ertuğrul Sağlam Eskişehirspor Akhisar Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title