Haberler

Eskişehir ' Yunus, Derviş'in Rüyası' Oyunu Beğeniyle İzlendi

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi bünyesinde hazırlanan, 'Yunus; Dervişin Rüyası' isimli oyun ilk gösterimi ile izleyici karşısına çıktı.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi bünyesinde hazırlanan, 'Yunus; Dervişin Rüyası' isimli oyun ilk gösterimi ile izleyici karşısına çıktı. Oyuncular, müzisyenler ve koro, Yunus'u anlattıkları oyun ile izleyiciden tam not aldı.

Tepebaşı Belediyesi, müziğinden metin yazımına, oyuncularından kostümlerine kadar her aşamasını kendi bünyesinde hazırladığı Yunus; Dervişin Rüyası müzikli oyununda, Yunus'un torunları ile Yunus Emre'yi anlattı. Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde ilk gösterimi gerçekleşen oyuna katılım yoğun olurken; geceye Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ile çok sayıda tiyatrosever katıldı.

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu'ndan 16 tiyatrocu, İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan 55 müzisyen ve 30 koro elemanının uzun süredir yoğun bir tempo ile hazırlandıkları oyunda, büyük tasavvuf ozanı, Eskişehir'in yetiştirdiği hoşgörü üstadı Yunus Emre; yine bu topraklarda yetişen torunları tarafından canlandırıldı. Kullandığı öz Türkçe ile halkın tamamının benimsediği Yunus'un; doğrulukla, şefkatle ve hoşgörüyle insanlığı kucaklayış öyküsü; tiyatrosuyla, senfonisiyle ve de korosuyla, doğup büyüdüğü toprakların çocukları tarafından izleyiciye aktarıldı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Başkan Ahmet Ataç yaptığı konuşmada, Yunus Emre'nin tiyatro ile anlatılmasının önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

"4 senenin büyük bir organizasyonu sonucunda ortaya çıkan önemli bir netice. Tahmin ediyorum Türkiye'nin birçok yerinden davet alarak bu oyunu sahneleyecekler. Eskişehir'in Yunus gibi bir değeri varken, sevgili gençlerimiz de o değeri çok iyi anlayarak bugün bu oyunu hayata geçirdiler. Yunus hoşgörü demek, Yunus tasavvufi ozan demek, Yunus şefkat demek, Yunus büyük anlayış demek, Yunus öz Türkçe demek. Tüm bunları sahneye o kadar güzel yerleştirmişler ki; orkestrasıyla, korosuyla, tiyatrosuyla büyük bir eser ortaya getirdiler. Tepebaşı'nın farkı bu zaten; inanın bunu hiçbir yerde göremezsiniz. Ben büyükleri olarak, abileri olarak onlarla iftihar ediyorum."

PLAKET VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş ile birlikte orkestra eğitmeni Simay Pala, tasarımcı Mustafa Özbay, tiyatro eğitmeni Selçuk Tuzcuoğlu, ışık tasarımcısı Hüseyin Tokyol, müzik koordinatörü Kaan Kıran, koro şefi Derya İnanç, Çocuk Senfoni Orkestrası şefi Ramazan Albayrak, oyun yazarı Cansu Atılgan Pazvantoğlu ve yönetmen Fatih Pazmantoğlu ile oyuna destek veren sanatçılar Beratcan Çekiç ve Oğuz Çakçak'a plaket takdim etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Tepebaşı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title