Haberler

Eskişehir'deki Cinayet

Eskişehir'de tefecilik yapan kişiyi borcunu ödeyemediği için öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık hakim karşısına çıktı.

Eskişehir'de tefecilik yapan kişiyi borcunu ödeyemediği için öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık hakim karşısına çıktı.

3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk davanın duruşmasında, tutuklu sanık Bilal Uçar (51), maktul İsmail Anlar'ın (46) yakınları ve avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık Uçar, savunmasında, pişman olduğunu belirterek, Anlar'ın yakınlarına başsağlığı diledi. Olaydan önce İsmail Anlar'dan 10 bin lira borç istediğini dile getiren Uçar, şu iddialarda bulundu:

"Bana 5 gün sonra 10 bin lira ödeme şartıyla 8 bin lira borç verdi. Ödeme günü paranın ancak 5 bin lirasını tamamladım. 5 bin lirayı kendisine verdim. 25 gün sonra 10 bin lira daha ödemem gerektiğini söyleyerek yeniden senet yaptı. Bankadan kredi çekmeye çalıştım. Ancak kredi çıkmadı. Kendisiyle buluştuk ve borcumu ödeyemeyeceğimi söyledim. Yanında bir misafiri olduğu için ertesi gün konuşmamızı istedi. Ertesi gün oto yıkamacılığı yaptığı iş yerine gittim. Silah çekip, oğlu Ramazan Anlar'ın da arasında bulunduğu 2-3 kişiyle beni dövdü. Olayın duyulmaması için karakola da hastaneye de gitmedim. Eve giderek temizlendim. Bir şey olması durumunda kendimi korumak için yanıma ruhsatsız silahımı aldım. Borcumu ödemek için borç aradım, bulamadım. İsmail Anlar'ın gittiği kahvehanede çalışan bir arkadaş bizi barıştıracağını söyledi ve gece kahvehaneye gittim. İsmail Anlar'a konuşmak istediğimi söyledim. Elini beline atınca gündüz olan olaylar nedeniyle korktuğum için silahımı çekerek ateş ettim. Pişmanım."

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 11 Ocak'a erteledi.

Haziran ayında, aralarında alacak verecek meselesinden dolayı husumet bulunan Bilal Uçar, Cumhuriyet Mahallesi Başkan Sokak'taki kahvehane önünde oturan İsmail Anlar'a tabancayla ateş edip kaçmıştı. Anlar olay yerinde hayatını kaybetmiş, cinayet zanlısı Uçar ise tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Bilal Uçar Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title