Haberler

Eskişehir'de 11 Şehit Yakını ile 2 Gaziye Devlet Övünç Madalyası Verildi

ESKİŞEHİR'de şehit yakınları ile gazilere, düzenlenen törenle Devlet Övünç Madalyası verildi.

ESKİŞEHİR'de şehit yakınları ile gazilere, düzenlenen törenle Devlet Övünç Madalyası verildi. Törende şehit aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.

Eskişehir'de bir otelin toplantı salonundaki programa Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karaca, Nabi Avcı, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, MHP Eskişehir milletvekili Metin Nurullah Sazak, İYİ Parti Eskişehir milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, şehitliğin ve gaziliğin Türk milleti için daima büyük bir onur olduğunu ifade ederek, "Bu onur aynı zamanda herkese nasip olmayan kutlu bir makamdır. Bugün vatan için, milletimiz için canlarını ortaya koyan değerli insanların, onların ailelerinin ve hepimizin gurur günüdür. Sizler bölücü terör örgütü PKK başta olmak üzere, milli birliğimize, kardeşçe yaşama irademize ve yeniden tarihindeki ihtişama yakışır büyük ülke olma ülkümüze kasteden bölücü şer odaklarına karşı kahramanca mücadele veren şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz olarak bu övünç madalyalarına layık görülen kişilersiniz. Şerefle bu madalyaları taşıyacaksınız. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız adına sizlere tevcih edeceğimiz bu madalya ve beratlar aslında sembolik bir anlam taşıyor. Lütfen bunları kabul ederken devletimizin ve milletimizin size duyduğu derin sevgi, saygı ve minnettarlığın bir nişanesi olarak kabul edin" dedi.

Konuşmaların ardından şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in oğlu Fatih Arıyeşil'e, şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğukan Kılınç'ın annesi Şenay Yaşar'a, şehit Piyade Binbaşı Mithat Dunca'nın kızı Zeynep Naz Dunca'ya, şehit Teknisyen Başçavuş Hüseyin Uluçeşme'nin kızı Afranur Uluçeşme'ye, şehit polis memuru Uğur Ürker'in babası Mehmet Ürker'e, şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer'in oğlu Ömer Gençer'e, şehit Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa'nın kızı Öykü Karamustafa'ya, şehit Hava Uçak Bakım Başçavuş Ömer Kadi Arlı'nın kızı Duru Arlı'ya, şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı'nın oğlu Rüzgar Odabaşı'ya, şehit Piyade Uzman Çavuş Serdar Ege'nin kızı Elif Ege'ye, şehit Piyade Uzman Çavuş Seçkin Arıkan'nın babası Arif Arıkan'a ve gaziler Ümit Kandemir ile Göktürk Güller'e Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak tarafından devlet övünç madalyası ve beratları verildi. Şehit yakınları madalyaları aldıkları sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

- Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
title