Haberler

Eski Eşini Öldüren Öğretmene Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis

Güncelleme:

Mersin'de boşandığı anaokulu öğretmeni 3 çocuk annesi eşi Yasemin Çetiner'i boğazını keserek öldüren öğretmen eşe ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.

Mersin'de 1.5 yıl önce boşandığı anaokulu öğretmeni 3 çocuk annesi eşi, 42 yaşındaki Yasemin Çetiner'i boğazını keserek öldüren öğretmen, 52 yaşındaki İsmail Sırrı Öcalan'a, yargılandığı davada ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, sanığa tahrik ve pişmanlık indirimi uygulamadı.

Adana'da özel bir dershanede öğretmen İsmail Sırrı Öcalan, Olay, 10 Aralık 2014 Çarşamba günü 01 DEG 18 plakalı otomobiliyle eski eşi Yasemin Çetiner'in görev yaptığı merkez Toroslar İlçesi Osmaniye Mahallesi 81056 Sokak'taki Toroslar Anaokulu önüne gelerek beklemeye başladı. Öğle saatlerinde okuldan çıkan Yasemin Çetiner, 33 BHP 30 plakalı otomobiline binmek üzereyken yolu Öcalan tarafından kesildi. Eski eş, tekrar kendisiyle birlikte olmasını istediği Çetiner'den olumsuz yanıt alınca tartışmaya başladı. İsmail Sırrı Öcalan, tartışma sırasında eski eşini sokak ortasında öğrenci ve velilerin gözleri önünde dövüp yere düşürdükten sonra, üzerinde taşıdığı bıçakla boğazını kesti.



ANNESİNİ KANLAR İÇİNDE YERDE BULDU

Olayı görenler İsmail Sırrı Öcalan'a sopalarla saldırdı. O sırada okula gelen 18 yaşındaki Halil İbrahim Öcalan annesini kanlar içinde yerde yatarken buldu. Gözyaşlarına boğulan genç, babasına taşla saldırırken, Öcalan aracına binip kaçtı. Yasemin Çetiner, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak öldü. Mobese kameralarından otomobilin gittiği yönü belirleyen ekipler, kovalamacanın ardından zanlıyı yakalayarak gözaltına aldı.



KORUMA SÜRESİNİ UZATMAMIŞTI

Yasemin Çetiner'in, 2013 yılında Adana'da oturduğu sırada hakkında koruma kararı aldıran ve taşındığı Mersin'de de Öcalan'ın tehditleri devam etmesi üzerine hakkındaki koruma kararının Yumuktepe Polis Merkezi'nce uygulandığı belirlendi. Haziran ayı sonunda koruma süresi dolunca Çetiner'in uzatma konusunda bir başvurusu bulunmadığı ortaya çıktı. Cumhuriyet Savcısı, Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde İsmail Sırrı Öcalan hakkında 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan dava açtı.

DEFNEDİLDİĞİ GÜNÜN YIL DÖNÜMÜNDE KARAR ÇIKTI

Yargılanması 1 yıl süren İsmail Sırrı Öcalan, öldürdüğü eski eşi Yasemin Çetiner'in toprağa verildiği günün yıl dönümü olan 11 Aralık'taki duruşmada karar açıklandı. Öcalan, savunmasına yönelik yeni kanıtlar sunacağını belirterek ek süre verilmesini istedi. Mahkeme savcısı dosyanın karar aşamasına geldiğini, daha önce esasa yönelik görüşlerini sunduklarını ve dilekçede belirtilen yeni hususların araştırılmasının yargılamanın sonucunu etkilemeyeceğinden bu isteğin reddini istedi.

16 BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜRDÜ

Mahkeme heyeti de savcının görüşüne uydu. Duruşmada aile avukatı Özgür Akdağ, sanık hakkında pişmanlık, tahrik ve iyi hal gibi hiçbir indirimin yapılmamasını isterken, "Olayın oluş şekli ve 3'ü öldürücü nitelikte olacak şekilde 16 bıçak darbesi ile öldürülmüş olması, aynı zamanda boğazının kesilmiş olması da dikkate alındığında tasarlayarak hareket ettiği açıktır" dedi.

"PİŞMANIM"

İsmail Sırrı Öcalan ise savunmasında Yasemin Çetiner'i suçladı. Aralarındaki geçimsizlikler nedeniyle Çetiner'in farklı olaylar anlatarak çocukları kendinden soğuttuğunu öne süren Öcalan, adil yargılama herkesin hakkı olmasına rağmen Facebook görüşmeleri, telefon kayıtlarının mahkeme dosyasına konulmadığı söyledi. İsmail Sırrı Öcalan, "Öğretmen olduğum için sevmediğim öğrencilere dahi notlarını verirken adaletsizlik yapmadım, geriye dönebilsem önce kendimi öldürürdüm. Bilerek yapmadım, pişmanım" dedi.

Sanık Avukatı Fahri Gök ise, tahrik ve takdir indirimi yapılmasını isterken, "Müvekkilim maktul ile görüştüğü esnada maktulün 'Sen halen intihar etmedin mi o... çocuğu' sözleri üzerine kızarak araçtan aldığı bıçakla öldürme eylemini gerçekleştirmiştir" dedi.

Mahkeme heyeti, davanın sorununda İsmail Sırrı Öcalan'ı, tahrik ve pişmanlık indirimlerini uygulamayarak 'Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis' cezası verdi.

"BU KARAR BENZER DAVALARA EMSAL OLUŞTURUR"

Kararı değerlendiren Avukat Özgür Akdağ, mahkeme heyeti "Örnek olacak bir karara imza atmıştır. Özgecan Aslan dosyasından sonra aynı mahiyette ikinci bir karar daha Mersin'den çıkmıştır. Benzer davalara emsal oluşturabilir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Mersin 3.Sayfa Yerel Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500

Yorumlar (22)

HUMANIST:

Terkedilmek dünyadaki en zor duygudur...terkedilmiş insan herseyi yapabilir...terketmeyinnnn....

8
27
yanıtYanıtla
Doctor:

Ne vardi yani geri dönsen ...ayrı yaşayınca eline ne geçti. ..

9
14
yanıtYanıtla
ZZZZZ:

Pardon yanlışlıkla like a bastım. Adam katil olacak kadar kötü bir herif sen diyorsun ki, ne vardı ki neden dönmedin nasıl bir kafanız var anlamadım ki. .

yanıt11
yanıt9
zzzzzzz:

Şimdi değil hapse girdikten kısa bir süre sonra başlayacaksın pişmanlık duymaya. Bu hissettiğin pişmanlık falan değil. . . Bir taraftan özgürlüğünü, bir taraftan hayatını diğer taraftan ise ahiretini kaybettin öyle bir pişmanlık saracak ki. . . . . Ölmeyi hem isteyeceksin hem de öbür tarafa gitmekten deliler gibi korkacaksın

15
6
yanıtYanıtla
ankaralı:

Allah başa vermesin dışarıdan ahkam kesmesi kolay adamı bu hale ne gedirdi bunu bilmiyoruz böyle bir terk edilmeyi. çocuklarının gösterilmemesi aldadılmış olması yuvanın yıkılması velasıl zor bir durum her ikisinede yazık olmuş. . .

15
5
yanıtYanıtla
Başkentli06:

Kadın aldatmışsa ölmeyi haketmiş...

7
8
yanıtYanıtla
ögretmenmis:

senin gibi bi ögretmeni Allah kutup ayilarina bile nasip etmesin

8
5
yanıtYanıtla
memo:

alllah^''ın verdiği canı allah alır

11
1
yanıtYanıtla
...Mobil-ANDROID:

aha 1 öğretmene kadro açıldı

5
6
yanıtYanıtla
kübra:

yine kadın cinayetii. . . Allah rahmet eylesin çok üzüldüm . .

8
2
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title