Haberler

Eski Cumhuriyet Savcısı Kayasu'ya "Yılın Hukukçusu" Ödülü

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya Şubesi tarafından, 2003 yılında 12 Eylül darbesini yapanlar hakkında iddianame hazırladıktan sonra meslekten ihraç edilen eski Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu'ya "yılın hukukçusu" ödülü verildi.

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya Şubesi tarafından, 2003 yılında 12 Eylül darbesini yapanlar hakkında iddianame hazırladıktan sonra meslekten ihraç edilen eski Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu'ya "yılın hukukçusu" ödülü verildi.

HUDER Konya Şube Başkanı Özgür Solak, derneğin Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen 10. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, özellikle son dönemlerde yaşanan gelişmelerin hemen her alanda olduğu gibi demokratikleşme ve hukuk alanında da değişimi zorunlu hale getirdiğini belirtti.

Değişimin, varlıklarını statükoya borçlu olan kesimleri rahatsız ettiğini ifade eden Solak, şunları kaydetti:

"Milletin iradesi, değişim karşısında duranları alaşağı etmiş ve tarihi 12 Eylül 2010 referandumuyla statükoya ve çetelere derin bir darbe vurmuştur. HSYK'da kapalı devre seçim yöntemleriyle oluşan ve yargıda bir kast sistemine dönüşen yapı tasfiye olmuş, ülke çapında tüm hakim ve savcıların katılımlarıyla gerçekleşen seçimlerle HSYK demokratik bir yapıya kavuşarak, meşruiyet kazanmıştır."

12 Eylül davası ve 28 Şubat soruşturmasına değinen Solak, "12 Eylül'ün aktörleri Evren ve Şahinkaya yargılanıyor. 28 Şubat post modern darbesi hakkında soruşturmalar dalga dalga büyüyor. Yeni darbelerin peşinde koşan cuntacılar yargı önünde hesap veriyor" dedi.

-"Sırf görev yapmanın bile ödüle layık olduğunu gördüm"-

Daha sonra söz alan Sacit Kayasu, 11 yıl önce ilk ödülünü aldığında, "neden bu ödülün kendisine verildiğini" düşünerek hayretler içinde kaldığını anlatarak, şunları ifade etti:

"Çünkü ben ödül alacak bir şey yapmamıştım, görevimi yapmıştım. Fakat aradan geçen zaman içinde gördüm ki ben kayda değer bir şey yapmışım. O güne kadar hatta ondan sonra pek çok savcı, devlet memuru, özel sektör insanı görevini yapmıyormuş. Bu bakımdan sırf görev yapmanın bile ödüle layık olduğunu gördüm. Bu nedenle 'artık bana niye ödül veriliyor' diye sormuyorum. Tam tersine 'bana niye ödül verilmedi' diye soruyorum."

Konuşmaların ardından Özgür Solak, "yılın hukukçusu" ödülüne layık görülen Sacit Kayasu'ya plaketini verdi.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Sacit Kayasu 28 Şubat Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title