Haberler

Eşim Sakat Olarak Kurtulsaydı da Ona Ömür Boyu Baksaydım"

EKREM PAYAN - Şırnak'ın Balveren beldesinde kuyuya düşerek hayatını kaybeden 3 kişiden geriye gözü yaşlı eşleri ve 11 yetim kaldı.

Beldede 4 Aralık'ta, daha önce kaçak kömür çıkarılan Araköy mevkisine giden ve burada kuyuya düşerek yaşamını yitiren Abdurrahman ve Ömer Tunç kardeşler ile İdris İnal'ın ailelerine taziye ziyaretleri sürüyor. Tunç kardeşler ile İnal'ın aileleri, büyük acı yaşıyor.

İdris İnal'ın eşi Semiran İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin 3 sene önce aynı bölgede bir kömür ocağında göçük altında kaldığını ve yaralı kurtulduğunu söyledi.

3 çocuğu olduğunu anlatan İnal, eşinin olay günü kuyuya düşen Ömer ve Abdurrahman Tunç'u kurtarmak için gittiğini ifade etti.

İnal, "Eşimin sırtında ve ayağında maden kazasında yaralanmasından dolayı platinler vardı. O platinleri bu yıl çıkaracaktı ama nasip olmadı. Aile olarak işçilikle geçimimizi sağlıyoruz. Keşke eşim sakat olarak kurtulsaydı da ona bir ömür boyu baksaydım." dedi.

Abdurrahman Tunç'un eşi Taybet Tunç da 15 yıllık eşini kaybetmekten duyduğu acıyı dile getirdi.

"2 çocuğumuzu kaybetmiştik. 5 çocuğum da okula gidiyor. Eşimi de kaybettim." diyen Tunç, eşinin inşaat gibi alanlarda işçilik yaparak eve ekmek getirdiğini belirtti.

Kuyuya ilk olarak eşinin düştüğünü, bunu gören Ömer Tunç'un da kardeşini kurtarmak isterken kuyuya düştüğünü öğrendiklerini anlatan Taybet Tunç, "Olay duyulunca köyden yardıma giden İdris İnal da kuyuda yaşamını yitirmiş. Kaderi ilahi." diye konuştu.

Kalp, şeker ve tansiyon rahatsızlığı bulunduğunu belirten Tunç, herhangi bir sosyal güvenceleri ve gelirlerinin olmadığını, artık en büyüğü 13, en küçüğü 6 yaşındaki 5 çocuğuna hem annelik hem babalık yapacağını dile getirdi.

Acılı ailelere devletten nakdi yardım

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam, İnal ve Tunç ailelerini ziyaret ederek, acılarını paylaştı.

Aile fertlerine başsağlığı dileyen Akçam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca sosyal ekonomik destek kapsamında nakdi yardım yapacaklarını belirtti.

Akçam yaptığı açıklamada, aile bireyleri görüşme yaptıklarını, psikologların da eş ve çocuklarla görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Maddi ve manevi ailelerin yanında olduklarını ifade eden Akçam, şunları kaydetti:

"İdris İnal'ın 3 çocuğu var. Biri Hacetepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde, diğeri lisede, küçük çocukları da ortaokulda okuyor. Ömer Tunç'un 3 çocuğu var ancak onlar okul çağında değil. Abdurrahman Tunç'un da 5 çocuğu var hepsi okula gidiyorlar. Her üç ailemize sosyal ekonomik destek kapsamında aylık yaklaşık bin 500'er lira yardım sağlayacağız. Çocuklar 18 yaşına gelene kadar onlara aylık yardımımız sürecek."

Akçam, ailelerin sağlık ve eğitim sıkıntılarını da takip edeceklerini, İl Milli Eğitim ve İl Sağlık müdürlükleri ile koordineli olarak ailelere destek sağlanacağını dile getirdi.

Taybet Tunç da ziyaretten duydukları mutluluğu ifade ederek, "Allah bize Türk bayrağının dışında başka bir bayrak altında yaşamayı nasip etmesin." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Tunç Balveren Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title