Haberler

Esenyurt'taki Silahlı Saldırıya İlişkin Dava

Esenyurt'ta İsmet Alkan'ın daha önce cezaevinde birlikte kaldığı kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda öldürülmesi iddiasıyla ilgili davada açıklanan kararın bozulmasının ardından dosyanın yeniden görülmesine devam edildi.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Zikri Pınarbaşı, Ayhan Demir ve Mehmet Çoçyuk ile müdahil Adil Alkan taraf avukatları katıldı.

Heyet değişikliği nedeniyle eski zabıtların okunduğu duruşmada, sanık avukatının, olayla ilgili CD izleme talebini içeren dilekçesi okundu.

Sanık avukatları, CD'nin izlenmesini duruşmada da talep etti. Müdahil avukatı Tunçay Sancakoğlu, delillerin toplandığını, toplanan deliller karşısında olayın yeteri kadar aydınlatıldığını, CD'nin izlenmesi hususunu mahkemenin takdirine bıraktığını söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Bayram Kapucu, izlenmesi istenen CD'nin çözümünün dosyada mevcut olduğu, duruşma salonunda heyet tarafından bizzat izlenmesinin dosyaya daha fazla katkı sağlamayacağını ifade ederek kararın reddedilmesini istedi.

Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, toplanan deliller, hazırlıktaki CD'nin çözüm tutanakları ve mahkemeye verilen kararın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinin bozma gerekçeleri karşısında CD'nin mahkeme huzurunda izlenilmesinin davaya etkisi görülmediğinden dosyanın yeteri kadar aydınlanmış olması nedeniyle bu aşamada CD izleme talebinin reddine karar verdi.

Mahkemede, açık yargılanmaya devam edildi. Müdahil avukatı Sancakoğlu, şikayetlerinin devam ettiğini ve sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Cumhuriyet savcısı Kapucu, geçen duruşmada, sanıklar Ayhan Demir ve Mehmet Çoçyuk hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis, sanık Zikri Pınarbaşı hakkında ise 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istediği mütalaası doğrultusunda karar verilmesini talep etti.

Sanık avukatları ise esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmak yapmak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklara ve avukatlarına esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını yapmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Zikri Pınarbaşı ve Mehmet Çoçyuk'un, maktul İsmet Alkan ile 2013 yılında Silivri Ceza İnfaz Kurumunda beraber kaldıkları belirtildi.

İsmet Alkan'ın cezaevinden tahliye olması üzerine Zikri Pınarbaşı'nın eşi olan İlksun Kırçiçeği'nin (boşandıktan sonraki soyismi) telefon numarasını maktule verdiği, şüphelinin talebi üzerine eşini alıp cezaevine görüşe götürmeye başladığı, bu dönem içerisinde maktul ile şüphelinin eşi arasında duygusal ilişki oluştuğu ve sevgili oldukları anlatılan iddianamede, şüpheli Pınarbaşı'nın cezaevinden tahliye olduktan sonra eşi İlksun Kırçiçeği ile boşandıkları, şüphelinin boşanmalarından dolayı sorumlu tuttuğu maktule karşı husumet beslemeye başladığı, maktulu telefonla arayarak ölümle tehdit ettiği, ayrıca eşini de arayarak maktulu öldüreceğini söylediği kaydedildi.

Şüpheli Mehmet Çoçyuk'un 24 Temmuz 2015 tarihinde maktul İsmet Alkan'ı telefonla aradığı, Esenyurt'ta buluşma teklif ettiği ve buluştukları ifade edilen iddianamede, buluşma yapıldığı sırada şüpheli Zikri Pınarbaşı'nın, şüpheli Ayhan Demir'in kullandığı bir tanıdığına ait arabayla dışarıda beklediği, şüpheli Çoçyuk'un kafeden ayrılmasının ardından kendi aracına binerek şüpheliler Pınarbaşı ile Demir'in bulunduğu aracın yanına gittiği, kısa bir süre durakladıktan sonra yoluna devam ettiğine değinildi.

Şüpheliler Pınarbaşı ve Demir'in araçla kafenin önüne geldikleri, Pınarbaşı'nın araçtan inerek kafeyi gözetlemeye başladığı, maktulun kafeden çıktığını görmesi üzerine koşarak araca bindiği anlatılan iddianamede, şüpheli Demir'in aracı maktul Alkan'ın önünde durdurduğunu, şüpheli Pınarbaşı'nın aracın içerisinden maktule doğru tabanca ile ateş ederek maktulu vurduğu belirtildi.

İddianamede, şüpheliler Zikri Pınarbaşı, Ayhan Demir ve Mehmet Çoçyuk'un maktulu öldürmeyi planladıkları ve yaptıkları plan dahilinde maktule ateş ederek öldürdükleri kaydedilen iddianamede, şüphelilerin "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi istendi. Şüpheli Pınarbaşı hakkında ayrıca "ruhsatsız silah taşımak" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.

İddianamenin Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesinin ardından yapılan yargılama sonucunda, sanık Zikri Pınarbaşı'ya, maktulden gelen haksız tahrik altında "tasarlayarak kasten öldürme" suçu işlediğinden dolayı 20 yıl hapis, "ruhsatsız silah taşımak" suçundan da 10 ay hapis cezası verildi.

Sanık Ayhan Demir'e "tasarlayarak öldürme suçuna yardım etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, sanığa verilen cezanın yardımın mahiyeti ve niteliği göz önünde bulundurularak cezanın 20 yıl hapis cezasına düşürülmesine, sanığın duruşmalardaki tutum ve davranışları nedeniyle cezada indirim yapılarak 16 yıl 8 ay hapis cezası verilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, sanık Mehmet Çoçyuk'a ise "tasarlayarak öldürme suçuna iştirak etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, sanığın duruşmalardaki tutum ve davranışları nedeniyle cezada indirim yapılarak müebbet hapis cezası verilmesine karar verdi.

Bölge adliye mahkemesi kararı bozdu

Taraf avukatları ve Cumhuriyet savcısı tarafından yapılan istinaf talebinin ardından dosyayı inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, hükmün bozulmasını kararlaştırdı.

Kararda, "Sanıklar Zikri Pınarbaşı, Mehmet Çoçyuk ve Ayhan Demir'in fikir ve irade birliği içinde hareket ederek maktul İsmet Alkan'ı öldürmeyi kararlaştırdıkları, bu amaçla plan yaparak olayı tasarladıkları, tam bir dayanışma içinde eylem üzerinde ortak hakimiyet kurarak eylemi birlikte gerçekleştirdikleri anlaşılmakla her üç sanığın maktulun öldürülmesi eyleminden fail olarak sorumlu tutulmaları ve cezalandırılmaları gerektiği halde mevcut delillere itibar edilmeme gerekçeleri gösterilmeden sanık Ayhan Demir'in 'eyleme yardım eden' sıfatıyla iştirak ettiği kabul edilerek hakkında eksik cezaya hükmedilmesi usul ve yasalara aykırı olup bu sebeple hükmün bozulmasına ve dosyanın geri gönderilmesine oybirliğiyle karar verildi." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ayhan Demir Esenyurt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title