Haberler

'Eşekle Su Taşıma Çilesi' Sona Erecek

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde içme suyu bulunmayan 33 köyde eşekli su taşıma çilesi 1 Eylül 2008 tarihinde sona erecek.

Yıllardır su sıkıntısı çeken Vezirköprü'nün 33 köyü, suya kavuşacakları günü iple çekiyor. 2007 KÖYDES yatırımları kapsamında Başalan grubu içme suyu ve arıtma tesisi inşaatı, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihalesi yapılarak köylülerin içme suyu ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalara başlandı. Başalan grup suyu kapsamında bulunan köy muhtarları, kaymakam ve birlik encümenlerine teşekkür pankartları asarak memnuniyetlerini dile getirdi.

Köylüler, yıllar sonra da olsa çeşmelerinden su akacak olmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Başalan grup suyuyla birlikte kuyudan su çekerek eşeklerle evlerine götürmekten kurtulacak olan Türkmen köyü kadınları ve çocukları ise köylerine suyun gelecek olmasını sevinçle karşıladılar.

Vezirköprü Kaymakamı Adem Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2 yıldır ilçenin sorunlarının üstesinden gelmeye çalıştıklarını, köylerin en önemli sorunlarından biri olan su konusunda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ve Vezirköprü'nün susuz köyünün kalmayacağını kaydetti. 1 yıl sonra kuyulardan su çekerek eşeklerle taşımanın tarihe karışacağını dile getiren Arslan, köylerde alt yapı çalışmaları ve parke çalışmalarına hız verileceğini, köylü vatandaşlara hak ettikleri hizmeti ulaştıracaklarını

söyledi. 33 köyü suya kavuşturacak Vezirköprü Duruçay Barajı'ndan getirilecek suyun Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 3 milyon 650 bin YTL'ye ihalesi yapılan Başalan grup suyunun çalışmalarının 1 eylül 2008 tarihinde biteceği açıkladı.

Suya kavuşan köyler şunlar: "Ağcaalan, Akören, Arıca, Aydınlı, Ayvalı, Başalan, Boğaköy, Cebeli, Çalman, Çamlıkonak, Çeltek, Çakırtaş, Doyran, Göllüalan, Halkahavli, Hayranlı, İnkaya, Karabük, Karapınar, Karkucak, Karlı, Kavakpınarı, Kıratbükü, Kızılcaören, Kuyaş, Mahmatlı, Ovacık, Paşaköy, Samukalan, Türkmen, Yağanözü, Yeşiltepe ve Yurtdağı, suya kavuşacakları günü iple çekiyorlar."

(ŞU-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title