Haberler

Erzincan'daki "Ergenekon Terör Örgütü" Davası

"Ergenekon terör örgütü"nün Erzincan yapılanmasına üye oldukları gerekçesiyle haklarında 7,5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istenen 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

"Ergenekon terör örgütü"nün Erzincan yapılanmasına üye oldukları gerekçesiyle haklarında 7,5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istenen 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanıklar Fatih Kutbay, Murat Yılmaz, Erdal Erdoğan, Abdullah Erdoğan, Davut Konig ve Bülent Bakıcı ile avukatları hazır bulundu. Diğer sanıklar Necip Kızılkaya, Serdar Işıksoy, İrfan Tezcan, Murat Ekli ve Aymelek Karabacak duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan sanık Murat Yılmaz, hakkındaki iddiaları reddederek, soruşturma kapsamında Erzincan Merkez Komutanlığı'ndaki odasında arama yapılmak istendiğini ancak ilgili makamlarca buna izin verilmeyerek, askeri savcılık kararıyla oda kapısının mühürlendiğini söyledi.

Yılmaz, "Bu kapı 3 yıldır mühürlü halde duruyor. Mühürlü alan içerisinde sekreterya, arşiv odası ve makam odası bulunuyordu. Bu oda içerisinde personellerin dosyaları ve benim şahsi bazı eşyalarım var. Görevi bittikten sonra buradan ayrılan personellerin evrakları o oda içerisinde" dedi.

Sanıklardan eski polis memuru Fatih Kutbay da söz konusu "Ergenekon terör örgütü" ile her hangi bir ilgisinin bulunmadığını, akli dengesinin yerinde olmadığı yönündeki iddialar yüzünden defalarca hastane hastane dolaşıp rapor aldığını belirtti.

Raporu devam ederken meslekten ihraç edildiğini kaydeden Kutbay, "Ben, akli dengemin yerinde olduğunu ispat ettim. Emniyet içerisinde dönemin şube müdürlerinin kin ve nefreti dolayısıyla bu dosya içinde adım geçiyor. Ayrıca terörle mücadele şubesi tarafından 4 bin kişinin fişlenmesine ilişkin hazırladığım DVD'yi dönemin Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'e ben verdim" diye konuştu.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, adı geçen gizli tanıkların uyuşturucu ticareti başta olmak üzere birçok sabıkalarının bulunduğunu dile getirdi.

Mahkeme heyeti, diğer sanıklar ve avukatlarını dinledikten sonra, dosyanın Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde süren Ergenekon dosyası ile birleştirilmesi talebinin iletilmesini kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrası açıklama yapan sanıklar Erdal ve Abdullah Erdoğan'ın avukatı Mehmet Uysal, "Bu dava ülkemiz adına bir talihsizliktir. Böyle davalar açılmamalı, görülmemelidir. Bu açıkça bir konjonktürel davadır" ifadelerini kullandı.

İddianameden

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, tutuksuz yargılanan sanıklar Erdal Erdoğan, Abdullah Erdoğan, Davut Konig, Fatih Kutbay, Murat Yılmaz, Necip Kızılkaya, Serdar Işıksoy, İrfan Tezcan, Bülent Bakıcı, Murat Ekli ve Aymelek Karabacak hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak kullanmak", "patlayıcı madde bulundurmak" ve var olan örgütün korkutucu gücünden yararlanarak "tehdit" suçlarından 7,5 yıldan 27 yıla kadar değişen hapis cezası isteniyor. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Erdoğan Murat Yılmaz Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title