Haberler

Eruh'ta Yapılacak 'Çırav Festivali' Öncesi Gerginlik

15-16 Ağustos 2013 tarihleri arasında Eruh Belediyesi tarafından yapılması planlanan "5.Eruh Çırav Kültür Sanat ve Doğa Festivali" için Eruh'a gitmek isteyen BDP'lilere izin verilmeyince, grup polis kordonu önündeki tarlada şarkı söyleyerek tepki...

15-16 Ağustos 2013 tarihleri arasında Eruh Belediyesi tarafından yapılması planlanan "5. Eruh Çırav Kültür Sanat ve Doğa Festivali" için Eruh'a gitmek isteyen BDP'lilere izin verilmeyince, grup polis kordonu önündeki tarlada şarkı söyleyerek tepki gösterdi.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP Siirt İl Başkanı Mehmet Ata İnan ve bir grup BDP'li parti önünde toplanarak Valiliğin almış olduğu uygulamayı protesto etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Siirt Belediye Başkanı Sadak, her şeye rağmen Eruh'a gideceklerini ifade ederek, "Biz süreci provoke edecek noktaya getirmeyeceğiz, sadece şölene katılmak istiyoruz. Orada demokrasi anlamında mesajlar vereceğiz. Barışı bir kültür haline getireceğiz. Bir engelleme ve yasağın olacağını düşünmüyoruz. Bu kazanılmış bir haktır. Bir hafta önce Sayın Valimiz Ahmet Aydın ile yaptığım görüşmede izin verildi, ben gideceğim. Engellemeler doğru olmadığı gibi süreci olumsuz etkileyecek sıkıntılar yaratır. Barışın olgunlaşması için herkesin elini taşın altına koyup bu tür baskı ve yasaklamalardan vazgeçmesi gerekir" dedi.

Daha sonra Eruh'a gitmek isteyen bir gruba polisin izin vermemesi üzerine, güvenlik barikatının yaklaşık 100 metre ilerisindeki boş tarlada oturan BDP'liler, burada şarkılar söyledi. Gruba eşlik eden BDP İl Başkanı M. Ata İnan ve beraberindeki partililer de şarkı söyleyen uygulamayı protesto etti.

Valiliğin almış olduğu kararı tanımadıklarını söyleyen İnan yaptığı açıklamada, "Biz demokratik haklarımızı kullanarak Eruh ilçesinde düzenlenen şölene katılacağız. Her sene demokratik bir ortamda yapılan şölene bu yıl katılmak istiyoruz. Eğer herhangi bir yasak ve engellemelerle karşılaşırsak bu çözüm sürecini ciddi anlamda etkiler. Bu festival Türkiye'nin birçok yerinde organize ediliyor, Siirt'te neden yapılmasına izin verilmiyor anlamış değilim" şeklinde konuştu.

İnan, yarın saat 10'da parti binası önünde hareketle Eruh ilçesine hareket edeceklerini sözlerine ekledi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Siirt-Eruh karayolunda, festival için ilçeye gidenlere izin verilmezken, Siirt Valiliği bugün gazetelere yaptığı yazılı açıklamada, "Eruh ilçesinde gerçekleştirilmesi düşünülen 5. Eruh Çırav Kültür Sanat ve Doğa Festivali; milli güvenlik, kamu düzeni ve esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, muhtemel provokasyonların önlenmesi amacıyla; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/ç maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. maddesine istinaden, 15-16 Ağustos 2013 tarihleri arasında yapılması planlanan festival, 22 Ağustos 2013 tarihinden sonraki bir tarihe ertelenmiştir" denildi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title