Haberler

Ertuğrul Günay, AK Parti'lilerin İlgisinden Ağladı

CHP'de 30 Yıl Politika Yaptıktan Sonra AK Partiye Geçerek Milletvekili Adayı Olan Ertuğrul Günay, Memleketi Ordu'da Katıldığı İlk Parti Toplantısında Duygulanınca Kendini Ağlamamak İçin Zor Tuttu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 30 yıl politika yaptıktan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) geçerek milletvekili adayı olan Ertuğrul Günay, memleketi Ordu'da katıldığı ilk parti toplantısında duygulanınca kendini ağlamamak için zor tuttu ve konuşamadı.

AK Parti Ordu Teşkilatı tarafından düzenlenen ve 22 Temmuz tarihinde yapılacak genel seçimlerde Ordu milletvekili adaylarının tanıtıldığı toplantıya ilgi oldukça büyük oldu. Başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler, AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin'in de katıldığı toplantıda CHP'de 30 yıl boyunca milletvekilliği, parti genel sekreterliği gibi görevlerde bulunan ve yakın zamanda AK Parti'ye geçen Ertuğrul Günay da hazır bulundu. Partililer

tarafından büyük ilgi gören Ertuğrul Günay'ı CHP'de politika yaptığı dönemde beraber olduğu arkadaşları da tebrik etti. Adayların tanıtıldığı toplantıda söz verilen Ertuğrul Günay, kürsüye çıktığında partilileri yumruk yaptığı elini göğsüne bastırarak selamladı. Konuşmasına başladığı sırada yutkunan ve gösterilen ilgi karşısında gözleri nemlenen Günay, duygulanınca bir süre konuşamadı. Partililer bu sırada kendisine 'Ordu seninle gurur duyuyor' sloganları attı.

Konuşmasının başında, 30 yıl boyunca emek verdiği ve fahri bir milletvekili gibi çalıştığı partisinden yıllar önce gönül kırıklığı ile ayrıldığını belirten Günay, "Yaşamımın yarısından fazla emek verdiğim siyasi partide bırakın milletvekilliğini Ankara'ya gidecek 14 kurultay delegesinden birisi olmamam için inanılmaz tuzaklar kurmuşlardı" dedi. Kendisini AK Parti'ye getiren duygunun, AK Parti'lilerin sevgisi olduğunu ifade eden Günay, "Birçok siyasi partiden teklif vardı ama ben AK Parti'yi tercih ettim.

Çünkü AK Parti bir hizmet partisi. AK Parti Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine oy alan tek parti. AK Parti demokrasinin güvencesidir" diye konuştu. Günay'ın konuşması partililer tarafından zaman zaman 'Vur Vur inlesin, Deniz Baykal Dinlesin', 'Kıskananlar Çatlasın', 'Türkiye Seninle Gurur Duyuyor' sloganlarıyla kesildi.

Konuşmasında Mehmet Akif'ten, Şinasi'den ve Tevfik Fikret'ten şiirlerde okuyan ve AK Parti'nin şarkısı olan 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda' dizelerini sonuna kadar okuyan Ertuğrul Günay, "Bana bazen soruyorlar, 'Bu yol nasıl bir yoldur?' diye. Ben de Tevfik Fikret'ten cevap vermek istiyorum. Fikret Diyor ki, 'Bu yol halk yoludur, tuttuğumuz yol millet yoludur.' Ey halk yaşa, ey sevgili millet varol" şeklinde konuştu.

(MAK-SA-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title