Haberler

Ersoy: Son Deprem Yerkabuğunu Kıracak Enerjiye Sahip

Güncelleme:

Deprem Uzmanı Prof. Şükrü Ersoy yaşanan son depremin büyük olduğunu ve Antalya, Adana, Osmaniye, Hatay ve Maraş'ın deprem riski taşıdığını söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan Antalya'da yaşanan 6.1 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Ercan, Antalya, Adana, Osmaniye, Hatay ve Maraş'ta deprem riski olduğunu söyledi.

"YER KABUĞUNU KIRACAK ENERJİYE SAHİP"

Prof. Dr.,"6 büyüklüğü yüksek sayılabilir. Yer kabuğunu kıracak bir enerjiye sahiptir. Çok yüzeyde olursa enerji savrulmadan daha çok hissedilebiliyor. Bunun nedeni derinliğe dayalı parametreler. Bu bizi aldatmamalı." dedi.

"AFRİKA ANAKARASI ANADOLU'YU ETKİLİYOR"

Ercan şunları söyledi: "Yolsuzluk operasyonunun olduğu gün deprem oldu. 4.1 şiddetinde. Çok önemliydi, internet sitemde de yer vermiştim. Torosların güneyinde Türkiye'nin altına dalan Kıbrıs yayı var. Kaş'tan başlıyor, Antalya körfezine giriyor. Kıbrıs'tan Çukurova'ya giriyor. Afrika anakarasının sınırı. 4 yıldır Afrika anakarası özellikle son 1 yıl içinde Anadolu'ya hem dalıyor hem de kaktırıyor.

"ANTALYA'DA TSUNAMİ OLMAZ"

Bu hızlanan gerginlik artışı da depremlere neden oluyor. Bu deprem Afrika'nın kaktırmasını sonucu olan depremdir. Bunlar dalma batma kuşaklarıdır. Tsunami dalgaları üretebilir ama Antalya'da bu saate olmadıysa daha olmaz.

"NÜKLEER SANRTAL'DEN KORKUYORUM"

Ercan, "Bu yay boyunca Antalya, Alanya, Kaş ,Gazipaşa, Mersin, Taşucu, Adana, Osmaniye ve Hatay yüksek oranda gerginlik altında. Antalya'daki evler yüksek ve temelleri sığ buna dikkat çekmek istiyorum. Taşucu nükleer santralinin 50 km uzağında Eceniş kırığı tehlike altında. Orada gerginlik ver deprem olursa sürprizi olmaz. Çekincem bu nükleer santral." dedi.

Deprem Uzmanı Prof. Şükrü Ersoy, "Japonya'da Hiroşima'ya 200 km uzakta deprem oldu ama yerle bir oldu. Nükleer santralinin tasarımının ve yapımının yeniden değerlendirilmesi gerekiyor. Antalya'nın dibinde herhangi bir kırık yok. Afrika yayından kaynaklanıyor deprem. Hatay, Adana, Maraş sakıncalı yerler. Geçişte bu yerlerde 7,5 büyüklüğünde depremler olmuştu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Şükrü Ersoy Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (23)

dermanderyaman@gmail.com:

BUNLARIN ASIL AMACI NÜKLER SANTRALİ İNŞASINI İPTAL ETTİRMEK 50 YILDIR AMERİKA BIRAKMIYORDU AK PARTİYLE BUNU ZORLA YAPMAYA BAŞLADIK ŞİMDİDE İÇİMİZDEKİ YAHUDİLER BUNA KARŞI ÇIKIYOR BU OYUNLARI ARTIK ANLAYIN ANLAYIN

19
43
yanıtYanıtla
mehmetttmehmetserinlik@hotmail.com:

Bir doğal felaketi bile, olası bir tehlikeyi bile seviyesiz bir politik anlayışla ele alıyorsunuz ya, paranoyak fikirlerinizle gargaraya getiriyorsunuz ya size demeli bilmem...Japonyada yaşananları nerenizle izlediniz ki siz...orda olanları gözünüz görmedimi sizin...böyle bir konu günlük politikaya malzeme yapılırmı..

yanıt0
yanıt0
..mndmskhdfsk@hotmail.com:

insanlığın geldiği duruma bak ayıp be depreden bahseyoruz adam da zararlarından bahsediyor ölüm riski üstünden siyaset yapıyorsun ölümü önemsemeyen insanların ne görüşte olduğu artık o kadar belli oluyor ki araya başbakan diye sıkıştırmanıza bile gerek kalmıyor insanlığı unutmuşsunuz yazık..

yanıt0
yanıt0
mühendism.ali_530@hotmail.com:

nükleer santral hakkında ne biliyorsunda korkuyorsun allah aşkınaa yaa

24
13
yanıtYanıtla
mersinlim@rsinli.com:

oh oh ne güzel listede mersin yok hadi gelin mersine güvendeyiz biz :D

1
34
yanıtYanıtla
dermandermanyaman@gmail.com:

YAHU HALEN ANLAMADIN MI? ADAM DİYOR NÜKLER DEN KORKUYORUM BUNLARIN ASIL AMACI NÜKLER SANTRALİ İNŞASINI İPTAL ETTİRMEK 50 YILDIR AMERİKA BIRAKMIYORDU AK PARTİYLE BUNU ZORLA YAPMAYA BAŞLADIK ŞİMDİDE İÇİMİZDEKİ YAHUDİLER BUNA KARŞI ÇIKIYOR BU OYUNLARI ARTIK ANLAYIN ANLAYIN

14
19
yanıtYanıtla
muhendisemintenekeci07@hotmail.com:

kurtuluş harbinden sonra yol yapımı için gelen alman mühendisler hergün olcün aletlerini araziye taşıyacak eşek kiralamışlar. eşegin sahibi de onlarla gider gelir hergün. alman mühendislere birdün derki yahu ne uğraşıyorsunuz bizim karakacana bir çuval kireç yükleyelim birkenarınıda deleriz güzergahı o bilirder. denerler ufaktefek hataların dışında yolgüzergahı doğrudur. yine karakaçanın sahibi bugün erken gidelim yağmur yağacak dediğinde havaya bakan almanlar tekbir bulut göremez çalışmaya devam ederler ve yağmurdan sırılsıklam olmuş vaziyete dönerken eşek sahibine nereden bildiğini sorarlar. beyim kamışımın ucu sızlamaya başladımı yağmur yağarder. ertesigün bütün ekipmanlarını toplayan almanlar bize eyvallah deyince işi bırakma nedenini sorarlar. cevap eşegin yol muhendisi. kamışın meteoroloji muhendisi olduğu ülkede bize ekmek yok derler. kısadanhisse.

yanıt0
yanıt0
ŞAHİTsahit@windowslive.com:

TÜRKİYENİN HERYERİ HELAK YURDU. AĞAOĞLUDA OLUR BİR VELİ GÖÇER. AYRICA TÜRKİYEDE 2 KATIN ÜSTÜNE RUHSAT VERENDE SUÇLU.

27
4
yanıtYanıtla
selametchouchoumoden@googlemail.com:

Bu deprem de Amerika`da planlandi, hocanin ahi tuttu. Duyduk duymadik demeyin!

17
6
yanıtYanıtla
abdullah_habibabdullah_1146666@hotmail.com:

gündem degiştirme...

1
21
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title