Haberler

Eroğlu: "Türkiye'nin artık çok ağır bir misyonu var" -

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin artık çok ağır bir misyonunun olduğunu belirterek, "Türkiye, İslam aleminin asırlardır kılıcı olmuş. Dolayısıyla, Türkiye'yi çökertmek Balkanlar'ı, Kafkasya'yı, Orta Asya'yı, Filistin'i, Afrika ülkelerini çökertmektir.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin artık çok ağır bir misyonunun olduğunu belirterek, "Türkiye, İslam aleminin asırlardır kılıcı olmuş. Dolayısıyla, Türkiye'yi çökertmek Balkanlar'ı, Kafkasya'yı, Orta Asya'yı, Filistin'i, Afrika ülkelerini çökertmektir. Bu yüzden Türkiye'nin önünü kesmek için bu operasyonlar yapılıyor" dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen partisinin belediye başkan adayının tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Çobanlar ilçesinin her seçimde, AK Parti'nin yüzünü ak ettiğini söyledi.

30 Mart seçimlerinin bundan önceki seçimlerden çok daha önemli olduğuna dikkati çeken Eroğlu, şunları söyledi:

"Yapılanlar mutlaka anlatılmalıdır. Türkiye'de 11 yıl zarfında çok büyük mesafe katedildi. İnsan hafızası çok çabuk unutuyor. Bunu hatırlatmak lazım. Türkiye'nin muazzam yükselişi, Türkiye'nin içindeki iç borçları ödemesi ve faizleri yüzde 63'ten tek rakamlı hanelere indirmesi... Biliyorsunuz, Gezi'den önce 4.6'ya indi. Tarihinin en düşük değeri. Bu yükseliş Türkiye'ye yan gözle bakanların dikkatini çekti. Türkiye'nin artık çok ağır bir misyonu var. Türkiye, İslam aleminin asırlardır kılıcı olmuş. Dolayısıyla, Türkiye'yi çökertmek Balkanlar'ı, Kafkasya'yı, Orta Asya'yı, Filistin'i, Afrika ülkelerini çökertmektir. Bu yüzden Türkiye'nin önünü kesmek için bu operasyonlar yapılıyor. Kaç defa darbe teşebbüsü oldu. Düşünebiliyor musunuz milletin yüzde 50'sinin oyunu alan bir partiyi bile bir takım postmodern darbe ile kapatmak istediler. Dünyada olmadık bir şey. Allah onlara müsaade etmedi. Son yargı darbesi teşebbüsü de akamete uğradı ama ben şunu görüyorum, inşallah Türkiye'nin yükselişi devam edecek. Cenab-ı Allah'ın muradı bu istikamette. Türkiye, dünyada yıldızı parlayan bir ülke. Türkiye Cumhuriyeti ileriye doğru adımlarla ilerliyor."

- "Onların geçmişini en iyi ben bilirim"

Eroğlu, AK Parti'nin en çok mücadele ettiği hususun yolsuzluk olduğuna değinerek, AK Parti'ye karşı bir oyun tezgahlamak istendiğini vurguladı.

"Yolsuzluk denince bunu bana sorsunlar. Bugünkü CHP zihniyetinin ne büyük yolsuzluklar yaptığını ben biliyorum" diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Onların geçmişini en iyi ben bilirim. Ben, İSKİ'yi onlardan teslim aldım, kusura bakmasınlar. Onların götürdükleri buz dağının denizin üstünde görünen kısmı, denizin altında buz dağının çok büyüğü var, çok büyük bir soygun var. 5 yılda İSKİ'de bir tesis açamamışlar. 'Bu kadar para gelmiş, nereye gitti?' diye sorduğumda, 'var' dediler, Yalova'dan tankerle su getirmişler. Kuruçeşme'de açarken onun bir resmini getirdiler. O da İstanbul'un dişinin kovuğuna girmez. 2.5 milyar dolar borçla devraldık. Çalışmaktan İSKİ'deki yolsuzlukları inceleme fırsatı bulamadık. Daha büyük soygun, toplanan vergilerin yüzde 86'sı bizden önce faize gidiyordu. Sizlerden toplanan verginin yüzde 86'sı. Her bütçede 55-60 milyar lira faiz ödemesine gidiyordu. Hatta o kadar ileri gittiler ki Halk Bankası'nı soyuyorlardı, 'görev zararı' diyorlardı. Ziraat Bankası soyuluyordu, 'görev zararı' diyorlardı, onun borcunu siz ödemek zorunda kalıyordunuz. Bu hortumları kestik, milletimize hizmet olarak sunuyoruz."

Eroğlu, İSKİ dahil olmak üzere 2014 yılında 3 bin adet tesisi tamamlayacaklarını bildirdi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ise demokrasi ile yönetilen ülkelerde seçimlerin önemine dikkati çekerek, her seçim öncesi Türkiye'de dışarıdan ve içerisinden bazı güçlerin birleşip manipülasyon yaptığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Eroğlu, AK Parti Çobanlar Belediye Başkan adayı Salih Alaka'yı ilçe halkına tanıttı. Daha sonra Eroğlu, AK Parti'ye katılanlara parti rozetini taktı.

Eroğlu ve beraberindeki partililer, ilçedeki seçim bürosunun da açılışını yaptı. Eroğlu, ilçeye bağlı Kocaöz beldesini de ziyaret etti.

Bakan Eroğlu'na, eşi Hatice Eroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, partinin ilçe teşkilatı başkan ve üyeleri eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Kafkasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title