Haberler

Eroğlu: "Bunlar Yetim, Dolayısıyla Artık Milletimizin Yüreğine Bunlar Emanet Edilmiş"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bakan Eroğlu'nun Hatay Valiliğini ziyareti

Eroğlu'nun Suriyeli yetim çocukların eğitim gördüğü okulu ziyareti

Bakan Eroğlu'nun konuşması Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Hatay'da:

"Bunlar yetim, dolayısıyla artık milletimizin yüreğine bunlar emanet edilmiş. İnşallah biz de bu emanetlere, bu yavrulara sahip çıkacağız, en iyi şekilde yetiştireceğiz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaklaşık 700 yetim Suriyeli çocuğun bulunduğu okulu ziyaretinde, "Bunlar yetim, dolayısıyla artık milletimizin yüreğine bunlar emanet edilmiş. İnşallah biz de bu emanetlere, bu yavrulara sahip çıkacağız, en iyi şekilde yetiştireceğiz" dedi.

Eroğlu, Hatay Valiliği ziyaretinde yaptığı konuşmada, kentin, Avrupa'daki Suriyeli mültecilerden daha büyük bir sayıda Suriyelileri misafir ettiğini belirterek, Hatay halkına teşekkür etti.

Suriyelilerin, herhangi bir problem yaşamadan, kardeşlik havası içerisinde misafir edildiğini anlatan Bakan Eroğlu, "İnşallah bu kardeşliğin semeresini hem bu dünyada hem öbür dünyada Hataylılar görür diye ümit ediyoruz" diye konuştu.

Eroğlu, daha sonra kente yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Suriyeli yetimlere ziyaret

Valilik ziyaretinin ardından, merkez Antakya ilçesindeki Dünya Şehit Çocukları Vakfı tarafından yapılan ve yaklaşık 700 yetim Suriyelinin bulunduğu okulu ziyaret eden Eroğlu, burada Suriyeli yetimlerin hazırladığı gösterileri izledi.

Suriyeli yetimlerle yakından ilgilenen Bakan Eroğlu, buradaki konuşmasında, okuldaki Suriyeli yetimlere sahip çıkan herkese teşekkürlerini iletti.

Çocukların, kendileri için birer emanet olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bunlar yetim, dolayısıyla artık milletimizin yüreğine bunlar emanet edilmiş. İnşallah biz de bu emanetlere, bu yavrulara sahip çıkacağız, en iyi şekilde yetiştireceğiz. Allah'a şükür bizim 700 tane torunumuz var. Bu konuda gerçekten milletimize ve devletimize şükran borçluyuz. Bunlar, milletimizin gerçekten ne kadar önemli kadirşines, yardım sever olduğunun açık göstergesidir. Batı'da buna rastlayamazsınız, dünyada yoktur. Biliyorsunuz maalesef Akdeniz'de onları denize gömüyorlar ama biz yüreğimize gömüyoruz. Bu çocuklar yüreğimizde, bizlerin emaneti."

Balkanlardan, Suriye'den, Irak'tan ve Kafkaslardan birçok mazlumun zulüm yüzünden kaçarak Türkiye'ye sığındığını anımsatan Eroğlu, "Dolayısıyla burası, bütün dünyaya kucağını açan, gönlünü açan bir ülke. O yüzden sizler mazlumsunuz, sizlerin duası çok geçerli. Bu bayrağın bu topraklardan ilelebet dalgalanması için dua edin" ifadesini kullandı.

Okul Müdürü Emine Köse ise memlekette huzurun bozulmaması için her gün dua ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Politika Güncel Haberler

title