Haberler

Erkenci Sofralık Kayısının Kilosu 15 Lira

Erkenci sofralık kayısının kilosu 15 lira Hasadına başlanan kayısının kilosu 8 ila 15 lira arasında pazar bulurken, eriğin kilosu ise 8 ila 9 lira arasında alıcı buluyor Mersin Büyükşehir Mut Belediyesi Toptancı Hali Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, 85 ila 90...

Erkenci sofralık kayısının kilosu 15 lira

Hasadına başlanan kayısının kilosu 8 ila 15 lira arasında pazar bulurken, eriğin kilosu ise 8 ila 9 lira arasında alıcı buluyor

Mersin Büyükşehir Mut Belediyesi Toptancı Hali Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, 85 ila 90 bin ton civarında kayısı rekoltesi beklediklerini, bu sezon en az 40 ihracatçı firma ile bağlantı kuracaklarını belirtti

MERSİN - Mersin'in Mut ilçesinde erkenci sofralık kayısının hasadına başlandı. Sofralık turfanda kayısının kilosunun 8 ila 15 liradan, eriğin kilosu ise 5 ila 9 liradan alıcı buluyor. Fiyatlar ise üreticiyi sevindirdi.

Türkiye'nin sofralık kayısı ihtiyacının yüzde 85'ini karşılayan Mut ilçesinde, üretilen kayısı ihraç edildiği gibi, iç piyasada da hızla piyasa sürülüyor.

Mersin Büyükşehir Mut Belediyesi Toptancı Hali Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, kıyısı ve erikte hasat mevsimine girdiklerini belirterek, "Örtü altı kayısılarımız pazara indi. 8 lira ila 15 lira arasında boyuna ve cinsine göre değişmektedir. Özellikle şu anda Mut'ta sofralık can eriği dediğimiz eriklerimiz yoğun bir şekilde hasat yapılmakta. Fiyatı ise 5 lira ila 9 lira arasında alıcı bulmakta. Bu sene ürünlerimizde kalite son derece iyi. Kalitemizde hiçbir sıkıntımız yok. Şu anda 30 bin ton civarında erik rekoltesi beklentimiz var. 85 ila 90 bin ton civarındada kayısı rekolte beklentimiz var. Yalnız bu mevsimde eriklerimiz az miktarda ihracata gitmekte. En ağırlıklı olarak iç piyasada alıcı bulmakta" dedi.

Kayısı sezonunun asıl mayıs ayı başında başlayacağını söyleyen Acar, "Halimize değişik ihracatçı firmalar gelip bizlerle bağlantıya geçti. Soğuk hava depolarında paketleme yapacaklar. İhracatçılar sabırsızlıkla pazarın oluşmasını bekliyor. İnşallah bu yıl erik ve kayısıdan üreticilerimizin yüzü gülecek. Şu an örtü altı kayısılarımızın hasadı devam etmekte. İlk turfanda matador ve palador dediğimiz cinsler hemen hemen açıkta çıktığı zaman bu fiyatı değiştirmez" dedi.

Kayısı ihracatını Rusya ve Irak'a yaptıklarını söyleyen Acar, "Bu yıl Rusya ve Kuzey Irak'a ihracat yapılacak. Erbil ve Süleymaniye pazarı artık Rusya pazarına yetişmiş durumda.Geçen yıl bir uçak kazasından dolayı 8 ay ihracatımızı yapamadık. Bizim ürünlerimizi ithal etmediler ama gayri resmi yollarla ihracat yapılmasına rağmen bu sene bütün pazarlama açık bütün Türklerin bizim Türkiye'de ihracatçı olup da Rusya'da hali olan arkadaşlarımız kendi işlerinin başında ve bütün hazırlıklarını yapmış bulunmakta. Bu yıl geçen yıla göre iki katı ihracatçı bekliyoruz. En az 40 tane ihracatçı firmanın ilçe haline girmesini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Ali Acar Mut Belediyesi Mersin Rusya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title