Haberler

Erken Tanı ile Meme Kaybına Son

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof.Dr.Sinan Yavuz, annesi veya kız kardeşinde meme kanseri olan kadınların yüksek risk grubunda olduğuna dikkat çekerek, uygun tarama testleriyle meme kanserinin erken teşhis edilmesinin hayat kurtarıcı bir role sahip...

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Yavuz, annesi veya kız kardeşinde meme kanseri olan kadınların yüksek risk grubunda olduğuna dikkat çekerek, uygun tarama testleriyle meme kanserinin erken teşhis edilmesinin hayat kurtarıcı bir role sahip olduğunu belirtti.

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Yavuz, meme kanserinde, modern tedavi yöntemleri ile uzun sağ kalımların elde edildiğini vurguladı. Uygun tarama testleriyle meme kanserinin erken teşhis edilmesinin hayat kurtarıcı bir role sahip olduğunu kaydeden Yavuz, "Ailesel kanser öyküsü olmayan ve standart risk grubunu oluşturan kadınlarda 20 yaşından itibaren aylık kendi kendine meme muayenesi, eğitim verilerek başlatılmalı. 35 yaşından itibaren yıllık klinik meme muayenelerinin hekim tarafından gerçekleştirilmesi öneriliyor. 40 yaşından sonra da 2 yılda bir, 50 yaşından itibaren ise her yıl mammografik tarama testlerinin başlatılması erken tanı için son derece önem taşıyor" dedi.

Yavuz, birinci derece yakınlarında meme kanseri, yumurtalık kanseri, rahim kanseri, kolon kanseri ile prostat kanseri öyküsü olan kadınlar yüksek risk grubuna girdiğine dikkat çekti. Özellikle anne veya kız kardeşlerinde meme kanseri olan kadınların yüksek risk altında oldukları uyarısında bulunan Yavuz, "Aile bireylerinden en genç kanser teşhisi alan kişinin tanı anındaki yaşından 10 yıl önce, kadına tarama testlerinin başlatılması gerekiyor. Örneğin annesi 33 yaşında kanser tanısı almış bir kadında 23 yaşından itibaren yıllık hekim klinik meme muayenesi ve meme ultrasonografisi ile tarama sürecine girilmeli. Genel olarak ailede kanser hastalığı bulunan kadınlarda 25 yaş klinik muayene ve tarama testlerinin başlatılması için en uygun dönemi oluşturuyor" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Sinan Yavuz Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title