Haberler

Ergenekon Ocakları, Referandumda 'Evet' İçin Çalışıyor

Ergenekon Ocakları Eğitim ve Kültür Derneği Genel Başkanı Ayhan Yıldız, referandumdan ‘evet’ çıkması ile dünyaya meydan okunacağını belirterek, “2023, Lozan Antlaşması’nın bitiş tarihidir.

Ergenekon Ocakları Eğitim ve Kültür Derneği Genel Başkanı Ayhan Yıldız, referandumdan 'evet' çıkması ile dünyaya meydan okunacağını belirterek, "2023, Lozan Antlaşması'nın bitiş tarihidir. Bu anlaşmadan önce Amerika ve Avrupa Birliği ülkeleri, bize yeni bir Lozan yeni bir Sevr imzalatmaya çalışıyorlar. 2023 yılına kadar iç ve dış hainler bize baskılar yapacak işte bu yüzde 16 Nisan çok önemli" dedi.

Ergenekon Ocakları Eğitim ve Kültür Derneği Genel Başkanı Ayhan Yıldız ile İzmir İl Başkanı Erol Yıldız, İhlas Haber Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

'Hayır'cılara seslendi

Ziyarette 16 Nisan referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Ayhan Yıldız, anayasa değişikliğinin dünyaya meydan okunması için gerekliliğini ifade etti. Güçlü bir Türkiye için 'evet' diyeceklerini ve her zaman hükümetin yanında olduklarını dile getiren Yıldız, "Biz oyumuzun rengini bir ay önce açıkladık. Çalışmalarımızda Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde güçlü bir Türkiye için 'evet' diyoruz. Hayırcılara da 'hayır' dememeleri, ülkenin birliğini ve bütünlüğünü düşünerek 'evet' demelerini istirham ediyoruz" dedi.

"2023 Lozan Antlaşması'nın bitiş tarihidir"

Referandumdan 'evet' çıkmasının önemine de değinen Ergenekon Ocakları Eğitim ve Kültür Derneği Genel Başkanı Ayhan Yıldız, şunları söyledi:

"Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Biz 14 aylık bir teşkilatız ama Hz. İbrahim'e su taşıyan karınca misali çalışıyoruz. Evet çıkması çok önem taşıyor. Şöyle ki 2023, Lozan Antlaşması'nın bitiş tarihidir. Bu anlaşmadan önce Amerika ve Avrupa Birliği ülkeleri, bize yeni bir Lozan yeni bir Sevr imzalatmaya çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konuda dik duruyor. Yeni bir hezimet anlaşmasına izin vermeyeceğini gösteriyor. Artık Türkiyemiz tank, top, araç üretiyor. Yollar köprüler, deniz altında geçen tüneller yapılıyor. Hep Cumhurbaşkanımızın önderliğinde dünyanın en büyükleri inşa ediliyor. En uzun köprü, en geniş tünel gibi. Bu anlamda 2023 yılına kadar iç ve dış hainler bize baskılar yapacak. Bu 16 Nisan'dan sonra da devam edecek."

"Sandıktan yüzde 60'ın üzerinde 'evet' çıkacak"

Referandum sandığından yüzde 60'ın üzerinde 'evet' çıkacağını tahmin eden Yıldız, böylelikle Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyaya meydan okumasının biraz daha kolay olacağını işaret etti.

Yaşanan sıkıntıların 16 Nisan'da tam olarak bitmeyeceğini belirten Ayhan Yıldız, sistemin tam olarak işlemesi için hemen seçime gidilmesi gerektiğini de dile getirdi.

"Gülen hemşehrimiz değildir, Ermenidir"

Erzurumlu olan Ayhan Yıldız, kendisi gibi Erzurum doğumlu olan Fethullah Gülen'i de sert bir dille eleştirdi. Erzurum halkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu vurgulayan Yıldız, "Erzurum'a göçlerle birlikte birçok devletten insanlar gelmiştir. Gülen de Erivan'dan Siirt'e, oradan da Erzurum tarafına gelen bir ailedir. Kökeni Ermenidir. Keza yazmış olduğu mektupta da Hristiyanlığını beyan ediyor. Erzurumlu olması bir şey ifade etmiyor. Her memleketten iyiler de çıkar kötüler de. Erzurum halkı Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındadır" ifadelerini kullandı.

Yıldız, 50'ye yakın teşkilatlanmaları olduğunu dile getirerek, referandum sürecinde Hz. İbrahim'e su taşıyan karınca misali cürümleri kadar da olsa durmadan çalışacaklarını sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Erol Yıldız Türkiye Erzurum Lozan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title