Haberler

Erfelek Belediye Başkanı Şimşek Açıklaması

"Erfelek Belediyesi olarak yöresel ürünlerimizin tanıtımı için her türlü katkıyı sağlamak görevimizdir" dedi.

Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek,

"Erfelek Belediyesi olarak yöresel ürünlerimizin tanıtımı için her türlü katkıyı sağlamak görevimizdir" dedi.

Şimşek, yaptığı açıklamada, yöreye has ürünlerin tanıtımının önemli olduğunu belirtti.

Bir süre önce yaptığı Ankara ziyaretinin bir kısmını kestane çikolatasının ve kestane çikolatasıyla ilgili projenin tanıtımı için ayırdığını ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Erfelek Belediyesi olarak yöresel ürünlerimizin tanıtımı için her türlü katkıyı sağlamak görevimizdir. Ankara ziyaretlerim sırasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na giderek Bakanlık Müsteşarı Özgür Özaslan'la görüştüm ve kestane çikolatasının tanıtımını yaptım. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay'a iletilmek üzere kestane çikolatası takdim ettim. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nı ziyaret ettim. Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Müsteşar Yardımcısı Mahir Küçük'e kestane çikolatası takdim ettim. Projeye kredi desteği konusunda bilgi almak üzere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda yetkililerle görüştüm. Mecliste ilimizi temsil eden Sinop Milletvekili Engin Altay ve Mehmet Ersoy ile görüştüm ve desteklerini istedim."

Projenin, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli, üreticiye katkı sağlayacak, ilçede istihdam yaratacak ve meşhur kuzu kestanesini hak ettiği yere ulaştıracak bir proje olduğunu aktaran Şimşek, projenin gerçekleşmesi ve tanıtımı için belediye olarak çalışmalar yapacaklarını söyledi.

- SİNOP

Kaynak: AA / Yerel

Erfelek Belediyesi Muzaffer Şimşek Sinop Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title