Haberler

Ereğli Köylerinda Kapalı Sulama Sistemine Geçildi

Konya'nin Ereğli ilçesine bağlı Gaybi ve Büyükdede Köylerinde kapalı sulama sistemine geçildi.

Konya'nin Ereğli ilçesine bağlı Gaybi ve Büyükdede Köylerinde kapalı sulama sistemine geçildi.

Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı, iki köyün kapalı sulama sistemine geçmesinin bölgede yaşanan su sıkıntısını ortadan kaldıracağını ve suyun ekonomik kullanılmasıyla hem su tasarrufu hem de ürün bazında kaliteli ve yüksek verim alınacağını söyledi.

Büyükdede köyünde üreticilerle bir araya gelen Kaymakam Bağcı, "Gaybi ve Büyükdede Köylerinin kapalı sulama sistemleri bitirildi. Bildiğiniz gibi su hayattır. Bölgedeki su kaynakları kısıtlı, bu kaynakları en verimli şekilde kullanmak için projelerimiz oldu. Azami ölçüde verim alabileceğimiz bu projeyi hayata geçirerek üreticilerin arazilerini daha modern yollarla sulamaları sağlanmıştır. Her iki köyde yaklaşık 2 bin 100 dekarlık alan bu sistemle sulanacaktır. Toplamda 24 bin metrekare boru döşendi. Projenin maliyeti ise 1 milyon 350 bin TL'dir. Bu ücretin yüzde 75'i Tarım Bakanlığı, yüzde 25'i ise Konya İl Özel İdaresi tarafından karşılandı. Bu projenin bir başka ayağının ise Ulumeşe ve Kuskuncuk Köylerinde hayata geçirme hedefindeyiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Projenin hayata geçmesiyle verimin ne kadar artacağı ve maliyetin ne kadar düşeceği önümüzdeki yıllarda üreticilere daha iyi yansıyacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Büyükdede Köyü Muhtarı Halit Ünüvar ise, projenin hayata geçmesiyle önümüzdeki yıllarda bölgede alternatif ürün ekiminin yoğunlaşacağı başta çilek olmak üzere bodur meyve ekiminde artış yaşanacağını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Bağcı Ereğli Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title