Haberler

Ereğli Belediyesindeki "Görevden Alma" Gerginliği

Belediye Başkanı Uysal: "Vekaleten başkanlık görevini üstlenen meclis üyemiz, Başkan Yardımcısı Cöbek'i cenazeye katılmak için belediyeden ayrılmasının ardından görevden alma girişiminde bulunmuş" Meclis üyesi Ekşi: "Ben başkanın önünü açmak için bunu yaptım, onun yanındayım"

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, dün günübirlik belediye başkan vekilliğine getirilen Meclis üyesi Fevzi Ekşi'nin, Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek'i, cenaze törenine gitmek için kendisine bilgi verip, belediyeden ayrılmasının ardından görevden alma girişiminde bulunduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Beraberindeki Cöbek'le AA muhabirine açıklamalarda bulunan Uysal, Ekşi'nin, başkan yardımcısını görevden alınmasına yönelik resmi yazı yazmadan önce bunu basın yoluyla duyurmak istemesi üzerine konudan haberdar olduğunu anlattı.

Projelerin takibi için çeşitli görüşmeler yaptıkları Ankara'dan gelişmeler üzerine hemen döndüğünü hatırlatan Uysal, " Vekaleten başkanlık görevini üstlenen meclis üyemiz, Başkan Yardımcısı Cöbek'i cenazeye katılmak için belediyeden ayrılmasının ardından görevden alma girişiminde bulunmuş. O saatlerde Ekşi'nin basın toplantısı yapacağından haberdar olduk. Kendisiyle görüşerek toplantının sebebini sorduğumda 'İbrahim Cöbek'i hal müdürü, hal müdürünü de belediye başkan yardımcısı yaptım" dedi. Bunun üzerine ben de Ankara'dan ilçeye döndüm" diye konuştu.

Uysal, duruma hemen müdahale ettiğini anlatarak, " Yazı İşleri Müdürlüğümüzle görüştüm. Ekşi, yazı işlerinden 2 evrak numarası istemiş ancak içerik hakkında bilgi vermemiş. Bunların atama yazıları için olduğunu tahmin ediyorum. İlçeye gelince sorunu çözdüm. Başkan Yardımcısı Cöbek görevine devam etmektedir, hiçbir zaman görevden alınmamıştır, yanımdadır, çalışmalarımıza daha güçlü devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

"Uysal'ın önünü açmak istedim"

Meclis üyesi Fevzi Ekşi de Belediye Başkanı Uysal ile Ankara gezisinden 1 gün önce toplantı gerçekleştirdiklerini, kendisine Cöbek'le ilgili duyduğu rahatsızlıkları rapor halinde sunduğunu iddia etti.

Başkan Uysal'a "Cöbek'i eğer sen görevden alamıyorsan, bana bırak, ben görevden alayım' dediğini ileri süren Ekşi, şunları kaydetti:

"Bu konuları konuştuktan bir gün sonra vekaletin bana verildiğini öğrendim. Ben de gerçekleştirdiğimiz istişarelere dayanarak görev değişikliğini yaptım. Siyasi konjonktüre göre hareket ettim. Görevden alma yazısını yazdırdım ve bunun Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek'e iletilmesi talimatını verdim. Sonuçta vekalet bende, bu yetkiyi kullanarak bu kararı aldım. Başkanın bilgisi oldu, Ankara'dan döndü açıklamalarda bulundu. Ben başkanın önünü açmak için bunu yaptım, onun yanındayım."

Dün, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediyenin projelerini görüşmek için Ankara'ya gitmesi üzerine Meclis üyesi Fevzi Ekşi'yi başkan vekili atamış, Ekşi'nin başkan yardımcısı İbrahim Cöbek'i hal müdürlüğüne, Hal Müdür Vekili Tayfun Özcan'ı da başkan yardımcılığı görevine getirmesi yönünde talimat verdiği iddia edilmişti.

Belediye önünde çok sayıda vatandaşın toplanması üzerine polis ve zabıta ekipleri güvenlik önlemi almış, durumdan haberdar olan Uysal'ın, Ankara'dan dönmesi üzerine gerginlik sona ermişti. - Zonguldak

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Uysal Mustafa Uysal Fevzi Ekşi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title