Haberler

Erdoğan'ı Karanfille Karşıladıkları Yolda, Bir Yıl Sonra Şehit Oldular (1)

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişiminin merkezi olarak nitelendirilen Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında şehit ve gazi olan bazı vatandaşlar, 14 ay önce aynı yerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karanfillerle karşılamışlardı.

İLKAY GÜDER - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişiminin merkezi olarak nitelendirilen Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında şehit ve gazi olan bazı vatandaşlar, 14 ay önce aynı yerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karanfillerle karşılamışlardı.

Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezinin (USET) açılışını yapmak üzere Kazan'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 21 Mayıs 2015 tarihinde, Akıncı 4. Ana Jet Üssü girişinde karanfillerle büyük bir coşkuyla karşılayanlar arasında, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı çıkmak için aynı bölgeye gidip burada şehit ve gazi olan Kazanlıların da bulunduğu belirlendi.

Kazan Belediyesinin yaptığı çalışma sonrasında incelenen görüntü ve fotoğraflarda, Erdoğan'ı karşılayanlar arasında üsteki askerlerin halka ateş açması sonucu yaralanan Kazan Belediyesi Meclis Üyesi Derya Ovacıklı ve Hüseyin Bayar ile şehit olan Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar ve Ümit Güder'in yer aldığı görüldü.

Kazanlılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, şair Serdar Tuncer'in "Sen İstanbul Kokardın" isimli şiirinden "Göklerden hicran yağdı, İstanbullu bir geceydi. Yere düşen her damlanın yüreğinde sen vardın. İsmin dudaklarımda idamlık bilmeceydi. Yalansa kahrolayım, sen İstanbul kokardın" dörtlüğünün yazılı olduğu bir pankartla karşılamışlardı.

"O kırmızı karanfiller, bugün onların kanı olarak bu topraklara aktı"

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın, 18 Ocak 2001'de Kazan'ı ilk kez ziyaret ettiğini, sonrasında da kendisine "Kazan'da çok güzel bir halk topluluğu ve kök var, bu kökü koruyun." şeklinde talimat verdiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı sıfatıyla 21 Mayıs 2015'te Erdoğan'ı ilçede vatandaşların karşıladığını anlatan Ertürk, şöyle devam etti:

"Bu ziyaret sırasında bir koridor oluşturuldu, binlerce insan sürpriz yaparak kırmızı karanfillerle Sayın Cumhurbaşkanımızı karşıladı. Çok güzel bir görüntü oluşturulmuştu. Aradan geçen sürede 'O kök var' dediği halk milli iradesine, demokrasisine sahip çıkmak için 9 şehit, 92 gazisiyle Sayın Cumhurbaşkanımıza olan sevdasını ve aşkını kanı ve canıyla ödediler.

O gün o kırmızı karanfiller, bugün onların kanı olarak kıpkırmızı şekilde bu topraklara aktı. Cumhurbaşkanımızın 21 Mayıs 2015'teki ziyaretinde gençlerimize kefen giydirmiştik, o gençlerimizden de 2'si burada şehit oldu. Kazan halkı, Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında milli iradesine ve demokrasisine olan bağlılığını canıyla kanıyla ödedi."

Ertürk, 15 Temmuz gecesinde Kazanlıların savaş uçaklarının kalkmaması için mücadele verdiğini vurgulayarak, "Bu alan 14 ay önce Sayın Cumhurbaşkanımızın Kazan'a en son gelişinde, kendisini kırmızı karanfille karşıladığımız ve halka hitap ettiği yerdi. 14 ay sonra insanlarımızın kanı, bu topraklara akarak, belki de milli demokrasimize vurulmak istenen hançere karşı kendi bedenlerini siper ettiler. Bütün dünyaya kurşuna, F-16'ya nasıl kafa tutulur bir kez daha göstermiş oldular." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Lokman Ertürk İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
title