Haberler

Engeliyle Hayata Tutunuyor

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Hisarbey köyü doğumlu Mustafa Yıldız, (55) eklem romatizması tanısıyla yapılan ameliyattan sonra ayağa kalkamadı. 1990 yılında yanlış ameliyat sonrası engelli kaldığını belirten Yıldız, "Allah Devletimize Milletimize zeval vermesin" diyerek, kendini anlatmaya başladı.

Yıldız " Ben 1964 doğumlu Kütahya – Simav Hisarbey kasabasındanım, 1971'de hastalandım, 1990'da bir ameliyat geçirdim, o zamandan beri 29 yıldır yatağa bağlıyım. Elhamdülillah devlet bizi sahipleniyor, kendi emekli param da var, bakıcıma da bakım parası veriliyor. Devletimizden Milletimizden Allah razı olsun. Eklem romatizmasından ameliyat oldum, 1977'den 1990'a kadar 13 yıl bakkal işletmeciliği yaptım, BAĞ-KUR emeklisiyim" dedi.

Mustafa Yıldız'ı uzun yıllar öncesinden tanıdığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hayranlığını bildiğini söyleyen İbrahim Ethem Kalay, "Metanetli, iradesi sağlam, hiçbir zaman hayata küsmeden, bu güne kadar köyden Simav'a gelir ve özlemini giderir. Ben kendisini çok takdir ediyorum, Allah kendisinden razı olsun" diye konuştu.

Engelli Mustafa Yıldız'ı her gün gezmeye götüren Ahmet Kılıç (70), kendi imal ettiği sedye ile araca bindirdiğini söyledi. Kılıç "Benim arkadaşım sonradan böyle bir duruma geldi. Ben 15 yıl önce emekli oldum, boş vaktim olduğu için bu arkadaşıma yardımcı olup, duasını alıyorum, arabasını sürüyorum, parklara çıkarıp gezdiriyorum. Hayatından memnun, kendi kendine mutlu oluyor, Devletimizden Allah razı olsun diyor, dua ediyor" dedi.

35 yaşındaki Hacer Kardaş tarafından evinde bakımı yapılan Yıldız,1990 yılının birinci yapılan ameliyattan sonra, ayaklarına sanki beton atılmış gibi olduğunu ve o zamandan bu yana ayağa kalkamadığını belirtti. Yıldız, hastane şartlarının o zaman iyi olmadığını, şimdi belki de yürüyor olacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde hastanelerin çok iyi olduğunu söyledi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Mustafa Yıldız Hisarbey Kütahya Simav Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title