Haberler

Enezliler, Enez'i Tanıdı

Edirne'ye bağlı Enez ilçesinde Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği tarafından "Zaman Tünelinde Enez Turu" gezisi düzenlendi.

Edirne'ye bağlı Enez ilçesinde Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği tarafından "Zaman Tünelinde Enez Turu" gezisi düzenlendi.

Etkinlikte Enezlilere, Enez'in 7 bin 500 yıllık tarihi anlatıldı. Prof. Dr. Sait Başaran'ın rehberliğinde düzenlenen gezi programına Enez Kaymakamı İhsan Ayrancı, Belediye Başkanı Ahmet Çayır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarihi gezi, Bekir Kara Caddesi üzerinde bulunan Üç Kızlar Hamamı, Antik Liman, Enez Kalesi, Çınar Sokakta bulunan Zengin Evi, Has Yunus Bey Türbesi ve son olarak Kral Kızı Bazilikası güzergahı üzerinde gerçekleşti.

Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Enez'de 40 yıl önce başlayan arkeolojik kazılarda ortaya çıkan tarihi bulgular ve hakkında bilgi veren Arkeoloji Kazı Başkanı Prof. Dr. Sait Başaran, Enezli vatandaşlara yaşadıkları bölgede daha önceki zamanlarda yaşamların nasıl olduğunu anlattı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sait Başaran Ayrancı Enez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title