Haberler

Enerji-sa'dan Bandırma'ya Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali

Sabancı-verbund Ortaklığı Olan Enerji-sa, Balıkesir'in Bandırma İlçesinde 919 Mw Gücünde Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Kurmak İçin Çalışmalara Başladı.

Sabancı-Verbund ortaklığı olan Enerji-Sa, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 919 MW gücünde doğalgaz kombine çevrim santrali kurmak için çalışmalara başladı.

Bandırma'ya bağlı Bezirci köyünde satın aldığı arazi üzerine ilk büyük ölçekli doğalgaz santralini kurmayı amaçlayan Enerji-Sa yetkilileri, köy kahvehanesinde düzenlenen toplantıda köylülere projeyi anlattı. Enerji-Sa'dan yapılan açıklamada, büyüyen Türkiye ekonomisi içinde yeni elektrik üretim kapasitesi ihtiyacının giderek arttığı, resmi verilere göre 2007 yılının ilk 7 ayındaki elektrik talebinin 2006 yılına göre yüzde 9.8 yükseldiği belirtildi.

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı ve Enerji-Sa Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Hakman, elektrik sektörünün gelecekteki lideri Enerji-Sa olarak, Türkiye'nin enerji tedariği konusunda özellikle gelecek yıllarda içinde bulunacağı kritik durumu gördüklerini ve bunu göz önüne alarak, çok hızlı hareket etme ve en kısa sürede projelerin hayata geçirilmesi sorumluluğunu taşıdıklarını bildirdi. Hakman, proje çalışmaları sürdürülen yerel kaynaklara dayalı santrallere ek olarak, Bandırma Doğalgaz Santrali ile

Türkiye'nin enerji ihtiyacını en verimli ve çevreyle uyumlu bir şekilde karşılamaya yönelik katkı sağlanacağını söyledi. Hakman, Bandırma Santrali'nin 2010 yılında faaliyete geçebilmesi için gerekli ekipman ve mühendislik çalışmalarının hızlandırıldığını vurguladı.

2015 yılında minimum yüzde 10 pazar payı ile yaklaşık 5 bin MW kurulu güce ulaşmayı hedefleyen Enerji-Sa'nın halihazırdaki kurulu gücü 455.5 MW. Kurulu gücün 370 MW'ı Kocaeli, Adana, Çanakkale ve Mersin'de faaliyet gösteren doğalgaz kombine çevrim santrallerine; 85.5 MW'ı Antalya, Mersin ve Kahramanmaraş'daki hidroelektrik santrallerine ait. Bu arada, üretim portföyünün çeşitlendirilmesi amacıyla yaklaşık 900 MW kurulu gücünde 10 adet hidroelektrik santralinin ve 450 MW kurulu gücünde Enerji-Sa

Tufanbeyli termik santralinin proje ve yapım çalışmalarına başlandığı öğrenildi.

(ÖT-MŞ-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title