Haberler

En Çok Çocukla Anneler Günü Kutlama Rekoru' Kırıldı

Kağıthaneli çocuklar, anneleriyle birlikte ‘En Çok Çocukla Anneler Günü Kutlama Rekoru’nu kırdı.

Kağıthaneli çocuklar, anneleriyle birlikte 'En Çok Çocukla Anneler Günü Kutlama Rekoru'nu kırdı. Rekor denemesinde göz yaşlarına boğulan anneleri teselli etmeye çalışan çocuklar, annelerine olan sevgilerinin bir güne sığdırılmayacağını hatırlattı.

Kağıthane Belediyesi Anneler Günü nedeniyle Hasbahçe Mesire Alanı'nda 'Dünya Çocuk Rekorları' kategorisinde 'En Fazla Çocukla Anneler Günü Rekoru' denemesi gerçekleştirdi. Rekor denemesinde 160 çocuk anneleriyle birlikte katıldı. Guinness Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural'ın başkanlığında yürütülen rekor denemesinde çocuklar annelerine sevgi gösterilerinde bulundu. Yüzlerce çocuk ellerinde çiçek demetleriyle annelerinin karşısında geçerek 'Benim Annem Güzel Annem Beni Al Kollarına' şarkısını seslendirdi, aynı anda annelerine çiçek takdim etti. Gördükleri manzara karşısında gözyaşlarını tutamayan anneleri teselli etmek ise çocuklarına düştü.

Anneleri ve çocukları özel gününde yalnız bırakmayan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "160 çocuğumuzla birlikte annelerimizin gününü kutladık. Aslında annelerimizi 365 gün ve her an ayıyoruz, seviyoruz, onların gününü kutluyoruz. Ama bugünde sembolik olarak annelerimizin gününü kutlamak istedik ve rekorumuzu kırdık" diye konuştu.

İlk defa böyle bir rekor denemesi gerçekleştirildiğini ifade eden Guinness Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, Anneler Günü'nü 1 güne sığdırılmasına karşı olduğunu, çünkü annesi olmayan kadınları ve çocukları o günün üzdüğünü belirtti. Kural, 45. kez dünya çocuk rekoru denemesi gerçekleştirdiğini de söyledi.

"ANNELER, BABALARDAN DAHA ÖN PLANDA OLSUN"

Ailecek rekora katılan baba Nihat Kaya, "Anneler gününe Babalar Günü'nden daha çok önem verildiğini gördüm. Daha da iyi oldu bence. Anneler her zaman babalardan daha ön planda olsun" derken, anne Hatice Kaya ise, gördüğü manzara karşısında çok mutlu olduğunu söyledi. Henüz annesine hediye almadığını söyleyen minik Hasan Hüseyin Kaya ise, annesini her zaman çok sevdiğini belirtti.

"ANNE SEVGİSİ 1 GÜNE SIĞDIRILMAZ"

46 senedir 5 çocuğuna ve torunlarına annelik görevini yerine getirmek için çabaladığını söyleyen Gülizar Tarık, gençlere bazı konularda alttan almaları gerektiğini söyledi. Çocuklar ise, anne sevgisinin 1 güne sığdırılamayacağını belirtti.

Programın sonunda Guinness Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, 'En Fazla Çocukla Anneler Günü Rekoru' denemesinin kırıldığını açıkladı. Büyük sevinç yaşayan anneler ve çocuklar, Anneler Günü'ne özel hazırlanan platformun önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anneler Günü Orhan Kural Kağıthane Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title