Haberler

En Çarpıcı Casusluk Hikâyeleri Belgeleriyle Bu Kitapta

Güncelleme:

21. yüzyılın içinde elektronik çağındayız birçok ajanlık işleri günümüzde dijital sistemleri ile yapılıyor.

Fakat geçmişte ajanlarla ilgili çok ilgi çekici hikâyeler olduğunu hepimiz biliyoruz. Birde bu hikâyelerin içinde ünlü isimlerde yer alınca ajanlık hikâyeleri farklı bir boyut kazanıyor.

Örneğin İngiltere'nin efsane Prensesi Dianın bir ajanlar savaşına kurban gittiğini biliyor muydunuz? Öte yandan Marilyn Monroe ile ilgili olan ajanlık sohbetlerine hemen her yerde rastlamak mümkün, bu konu ile ilgili gerçekler nedir? Öte yandan Oval Ofis hikayeleri ile gündeme gelen Monica Lewinsky'nin gerçekte kimin ajanı olduğu tam bir muamma. Rusların yetiştirip Beyaz Saraya soktuğu Lewinsky çift taraflı mı çalıştı? İşte başka bir önemli konu Pamuk Prenses hikayesinin birebir aynısı İspanya'da yaşanmıştır. İşte en bomba olay. Bu gün dünyanın en güçlü devletleri arasında ilk sıralarda yer alan Rusya'nın devlet başkanı diğer adı ile Moskova'nın James Bond'u Putin, tam iki yıl İstanbul Laleli'de simitçilik yapmış. Dünyanın en büyük ajan transferi Almanya ile Amerika arasında yaşandı. Gri General Lakaplı Nazi Generali Reinhard Gehlen tam 3 bin ajanı ile Amerika kuvvetlerine katıldı ve birçok sırrı da beraberinde götürdü.

Tüm hikayeler delilleri ve ispatları ile Gazeteci ve yazar Timuçin Mert'in kaleminde kitaplaştı. Ülkemizin saygın yayınevlerinden Eftalya Kitap Yayınevi'nden çıkan bu kitap "Gri Kardinal Vladimir Putin' adını taşıyor.

Kısa adı 'Putin' olan 351 sayfa kitabın içinde çok sayıda akıllara durgunluk verecek casusluk hikayesi yer alıyor. Üstelik bu hikâyelerin başrollerinde bir ünlü isimler olunca hikâyeler daha da ilgi çeken bir hal alıyor. Okuyucu tarafından bir solukta bitirilecek ve okuyucuyu büyüleyip ve derin araştırmalara sürükleyecek nitelikte olan 'Putin' adlı kitabın kapağını Kemal Yürekli tasarlamış.

Tam onbeş bölümde ilk adı espiyonaj olan ve 5000 yıl önce mısırda başlayan casusuluk günümüzde dev servisler halini alan Casusluk tarihini bu kitapta görebilirsiniz. Yazar Timuçin Mert kitabın hazırlanması sırasında kilometrelerce yol kat edip binlerce sayfa evrakı incelemiş.

Kitaptan Bazı Bölümler

"Jean Seberg... O yıllar Amerika'da McCarthy dönemiydi. Onun bu politik duruşu, birçok kişinin canını sıkıyordu. Amerikalılar, daha ilk filminde kiliseye kafa tutan bu küçük tatlı cadıyı unutmamıştı. Hollywood'da komünist damgasını yiyenin iflah olmadığı bu dönemde, Che Guevara'yı destekleyen görüşleri ve Amerikan ırkçılığına kafa tutan Kara Panterlerle olan ilişkileri FBI'ın onun peşine düşmesine neden oldu. Amerika'da artık köprünün altından çok sular geçmiş, İkinci Dünya Savaşı'ndaki Fransız Yeraltı Örgütü'ne sempati ile bakılan bu dönem geride kalmıştı..."

"...1962 yılında Hollywood'un tatlı cadısı Marilyn Monroe, evinde ölü bulundu. Ölümünün ardındaki sır perdesi bugün bile hala aralanamadı. Monroe hızlı yaşamış,genç ölmüştü. Sırlarını da birlikte götürmüştü. Çok değil, bir yıl sonra Kennedy de onun yanına gidecekti. Casusluk dünyasının deyimiyle ikisi de iş kazasına kurban girmişti."

Moskovanın JB

"...Judoda siyah kuşak sahibi evli ve iki çocuk babası Putin, yoğun programlarından fırsat bularak jogging yapayı ihmal etmiyor. Casuslara has özelliklerinden olsa gerek "ser verip, sır vermiyen" ketum tutumundan dolayı, Rus Gizli Servisi'nde "Gri Kardinal" lakabıyla anılmaktadır..."

Diana

"... Prenses Margaret, Prenses Anne, Prens Charles, Kontes Sophie, Sarah Ferguson... Hemen hepsi pek çok skandala karışmıştı. Ama dünyanın gözü şaibeli bir trafik kazasına kurban gitmiş Prenses Diana'da idi. Prenses'in ölümünden bir müddet sonra da trafik kazasının tek tanığı James Andonson, ormanlık alanda ölü bulunmuştu. Putin'in, Diana'nın ölüm haberini duyduğunda, "Yazık oldu bu tatlı cadıya" deyip demediği bilinmez; ama, casuslar dünyasında Prenses Diana, sadece kara mayınlarına açtığı savaşla ün yapmamıştı..."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Vladimir Putin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title