Haberler

Emsal Karar! 'Hızlı Para Hizmet Bedeli' Geri Alınabilecek

Güncelleme:

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, tüketicilerin kredi kartlarıyla ATM'den çektiği nakit veya taksitli kredilerden kesilen paralarını geri alabileceklerini söyledi.

Bursa'da dernek binasında basın toplantısı düzenleyen TÜDEF'e bağlı olan Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, tüketicilerin ATM'lerden çektikleri nakit veya taksitli kredilerden, "Hızlı para hizmet bedeli" adı altında kesilen parayı geri alabileceğini açıkladı. Muğla'da yaşayan Nizamettin Eşiyok'un, kredi kartı üzerinden bir bankadan aldığı 13 bin 500 TL krediden 921,38 TL parasının 'Hızlı para hizmet bedeli' adı altında kesilmesinin ardından bu paranın kendisine ödenmesi için Menteşe ilçesi Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunduğunu açıklayan Sıtkı Yılmaz, şunları söyledi:

'ZORUNLU MASRAF' OLARAK KABUL EDİLEMEZ

"Hakem heyeti tüketicinin aleyhine karar vermiş. Bunun üzerine Nizamettin Eşiyok, tüketici mahkemesi sıfatıyla Muğla 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne hakem heyetinin verdiği bu kararının iptali için başvuruda bulunmuş. Mahkeme bilirkişiden görüş istemiş, Uzman bilirkişi; tüketicinin 'hızlı para kredisi'ne yönelik alınan işlem bedeli konusundaki itirazını haklı bulmuş. Bunun üzerine İzmir 6. Tüketici Mahkemesi de bilirkişi raporuna itibar etmiş ve söz konusu masrafın 'zorunlu masraf' olarak kabul edilmeyeceği, haksız ve hukuksuz bir uygulama olduğuna karar vermiş, bu kesintinin haksız yere yapıldığı ve davacı hesabına iadesinin gerektiği' yönünde görüş belirtmiştir." dedi.

KESİNTİLERİ İSTEYEBİLECEKLER

Sıtkı Yılmaz bu kararın dikkate alınarak diğer tüketicilerin, son on yıl içerisinde bu şekilde çektikleri paralardan alınan kesintileri isteyebileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Sıtkı Yılmaz Menteşe Muğla Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

AlıMobil-IOS:

Bankalar hırsızzzzzz

9
0
yanıtYanıtla
HasanMobil-IOS:

Kesintileri biz istemeden bankalar kendileri verse ya

7
0
yanıtYanıtla
muş49:

bu yıl 87 tl kart aidatı aldılar tüketici derneği bankadan alamadı 7 haziranda hemen değişti çare

5
0
yanıtYanıtla
selinMobil-ANDROID:

bu soygunu yapana devlet neden büyük cezalar vermiyor haram olsun bendende cok kestiler

4
0
yanıtYanıtla
kaya:

siz kullanın kartı parayı hizmet satın alın onlarda size bedava versinler isterseniz bütün hizmetler bedava olsun bankaların yok böyle mantık hayran kaldım mantığına

yanıt0
yanıt1
surkentli 21:

hkmet herşeyi yapıyorda bunumu yapamıyor verilecekse verilsin istemenin ne anlamı var kim uğraşacak meclis kimin içindir milletin vekiliyse neden yapmıyorlar işlerinemi gelmiyor yoksa allah sonumuzu hayra çevirsin.

1
0
yanıtYanıtla
yorum:

anlayamadığım bir şey var madem ki bu alınanlar haksız yere alınıyorda, bankaların oluşturdukları bu alım ücretlerinin kararları hiç mi gözden geçirilmiyor acaba. Yani bunları denetleyen bir merci yokmu bu talep edilen ücretler haksız yere kazançtır böyle yapamazsınız diye baştan engellenemiyor mu bunlar acaba. İllaki halkı kazıklamak mı gerekiyor. İllaki millet zaten düşmüş bir ekmek derdine alabileceği ekmek sayısını dengelemeye çalışıyor. İllaki kapı kapı dolaşıp rezil mi olması gerekiyor bu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title