Haberler

Elmalı'da Şehitler İçin Dua Okundu

Elmalı Belediyesi tarafından, şehitler için organize edilen dua programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Elmalı Belediyesi tarafından, şehitler için organize edilen dua programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Programa, Kaymakam Gürbüz Saltaş, Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Emniyet Müdürü Hasan Mutlu, ilahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Şehitler Parkı'nda gerçekleştirilen program öncesi konuşan Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bugünlerde şehitler ve onların manevi hatıraları için böyle bir organizasyon gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Asırlardır, Anadolu toprakları üzerinde barış ve huzur içinde yaşamayı sürdürmüş, birlik ve beraberlikleriyle dünyaya nam salmış bir milletin evlatları olduklarını ifade eden Öztekin, şunları kaydetti:

"Aramıza nifak sokmak isteyen, huzurumuzu bozmak, insanları kin ve nefrete sevk etmek isteyenler geçmişte olmuş, gelecekte de olacaktır. Bizim yapmamız gereken kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamımızı sürdürmek olacaktır. Böyle olunca art niyetli, birliğimizi, beraberliğimizi bozmak isteyen şer güçleri amaçlarına ulaşamayacaktır."

Bu yıl 663'üncüsü gerçekleştirilecek Yeşilyayla Güreşleri'nde konser ve eğlence programlarını iptal ettiklerini hatırlatan Öztekin, "Son zamanlarda terör olayları nedeniyle, askerlerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımız hayatlarını kaybediyorlar, şehit oluyorlar. Bir tarafta vatanımıza göz dikmiş hainlere karşı vatan savunması yaparken canlarını veren şehitlerimiz varken, bir tarafta biz eğlence yapamazdık. Halkımızın, gençlerin konser ve eğlence programlarını iptalini anlayışa karşılayacağını düşünüyorum. İnşallah terör sona erer, o zaman hep birlikte eğleniriz" diye konuştu.

Vatanın birliği ve bayrak uğruna geçmişte olduğu gibi bu günlerde de şehitler verdiklerini kaydeden Öztekin, vatanı için, bayrağı için gözünü kırpmadan seve seve canını veren tüm şehitleri de rahmet ve minnetle andıklarını bildirdi.

Konuşmanın ardından, ilahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit tarafından dua okundu.

Kaynak: AA / Yerel

Ümit Öztekin Hasan Mutlu Cevat Akşit Elmalı Yerel Haberler

title