Haberler

2 kardeşin istismarı davasının sanığı anne adına açılan Twitter hesabında bazı belgeler yayınlandı

Güncelleme:

Antalya'nın Finike ilçesinde iki kardeşin istismarına ilişkin Elmalı davasının sanıklarından mağdur çocukların annesi adına açılan ve sanık avukatlarınca da doğrulanan sosyal medya hesabında dava dosyasında yer alan bazı belgelerin yayınlanması tepki çekti.

Finike ilçesinde 2019'da gerçekleştiği öne sürülen iki çocuğun istismar edilmesi olayı ile ilgili yürütülen yargılamada, sanıklar çocukların annesi Merve A. ile üvey baba Rahim A'nın 5 Ocak 2021'de görülen davada adli kontrol tedbiri alınarak serbest bırakıldıklarının ortaya çıkması kamuoyunda infial oluşturdu.

GÖRÜNTÜLER KISA SÜREDE YAYILDI

Çocukların anlatımlarından yola çıkılarak Çocuk İzlem Merkezi'nde (ÇİM) pedagoglar eşliğinde çizildiği ileri sürülen resimler, kısa sürede sosyal medyada çok sayıda paylaşıldı.

TEPKİLER DAHA DA ARTTI

Elmalı Ağır Ceza Mahkemesinde 21 Mayıs'ta görülen son duruşmada da sanıkların tutuksuz yargılanması, bu duruma yapılan itirazın bir üst mahkemede reddedildiğinin duyulması tepkileri daha da arttırdı.

TUTUKLANMASI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNULDU

Sanık çiftin, mağdur küçük kızla olan fotoğrafını paylaşan sosyal medya kullanıcıları, sanıkların tutuklanması için çağrılarda bulundu.

61 PAYLAŞIMDA 20 BELGEYE YER VERİLDİ

Konuya ilişkin tepkiler yükselirken Twitter'da sanık anne Merve A. adına açılan hesapta dava dosyasında yer aldığı iddia edilen bazı belgeler paylaşıldı. Sanık avukatının da müvekkilinin adına açıldığını doğruladığı hesapta, 61 paylaşım yapıldığı, 20 belgeye yer verildiği görüldü. Sanığın kendisini savunduğu paylaşımlar tepki topladı. Hukuki bir dille hazırlandığı görülen paylaşımlarda dava dosyasındaki belgelerin yer alması dikkati çekti.

DAVA SÜRECİ

Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Balıkesir'de Edremit Cumhuriyet Başsavcılığına 5 Mayıs 2020'de başvuran çocukların babaannelerinin Antalya'nın Finike ilçesindeki torunlarının anne, üvey baba ve dayıları tarafından 2019'da cinsel istismara uğradıkları iddiasıyla ihbar ve şikayette bulunması üzerine soruşturma başlatıldığı, mağdurların, Çocuk İzlem Merkezi'nde alınan beyanları ile yürütülen soruşturma neticesinde elde edilen bulgular ve çocuklara karşı nitelikli cinsel istismar eylemlerinin gerçekleştirildiği yönünde yeterli şüphe oluştuğu kanaatiyle 24 Temmuz 2020'de düzenlenen iddianame ile sanıkların cezalandırılması istemiyle Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde kamu davası açıldığı kaydedilmişti.

Sanıkların 16 Ekim 2020'de tutuklanmasına karar verildiği vurgulanan açıklamada, yargılama sürecinde ise delillerin toplanmış olması ve alınan beyanlardaki çelişkiler dikkate alınarak sanıkların 5 Ocak 2021'de tutuksuz yargılanmalarına karar verildiği, Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuksuz yargılamaya yapılan itirazın ise Antalya 10. Ağır Ceza Mahkemesince reddedildiği bildirilmişti.

Yargılama sürecinin devam ettiği vurgulanan açıklamada, duruşmanın 17 Eylül 2021 görüleceği kaydedilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Twitter Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

Duman :

Adelet olmassa olacayi bu

18
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title