Haberler

Bir girişimcinin bittiği andır! 35 bin tavuğu telef oldu, hepsini gözleri dolu dolu açtığı çukura gömdü

Güncelleme:

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaşanan ani elektrik kesintileri havasız kalan 35 bin tavuğun sıcak havanın etkisiyle telef olmasına neden oldu. Telef olan binlerce tavuğu açtığı çukura gömen genç girişimci, "Kesin olarak 500 bin TL zararımız var" dedi.

Akçadağ ilçesi Şeyhler Mahallesi'nde Nebi Çal'a ait tavuk çiftliğinde yaşanan ani elektrik kesintileri sonrası jeneratör arızası yaşandı. Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Malatya'da, Çal'a ait çiftlikte elektrik kesintisinden dolayı havalandırma sistemi çalışmadı.

35 BİN TAVUK TELEF OLDU

Hava almakta güçlük çeken 42 bin tavuktan, yaklaşık 35 bini sıcak havanın etkisiyle telef oldu. Çal, telef olan binlerce tavuğu hastalık yaşanmaması için çiftlik çevresinde açtığı kuyulara gömdü. Uğradığı 500 bin TL'lik zarardan dolayı elektrik dağıtım şirketi Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş'yi (Fırat EDAŞ) suçlayan işletme sahibi zararının karşılanmasını istiyor.

Elektrik kesintileri binlerce tavuğun telef olmasına neden oldu

"500 BİN TL ZARARIM VAR"

İşletme sahibi Nebi Çal, yaşanan elektrik kesintileri sonrası havalandırma sisteminin çalışmaması yüzünden 35 bin tavuğun telef olduğunu iddia ederek, "Ben Şeyhler Mahallesinde tavukçuluk yapmaktayım ve mağduriyet yaşamaktayım. Bu elektrik kesintileri yüzünden 35 bin hayvanım telef oldu. Bu elektrik kesintisi yüzünden telef olan hayvanlarım ve biz çok zarara uğramış olduk. 500 bin TL zarardayız. Bu zararımızın karşılanmasını ve elektrik kesintilerimizin giderilmesini istiyoruz. Zararımızın karşılanmasın istiyoruz. Kesin olarak 500 bin TL zararımız var. 42 bin hayvanım vardı, telef olan hayvanım 35 bin. Kesimine 1 hafta vardı. Arife günü olduğu için yetkililer ve hiç kimse ilgilenmedi.

Elektrik kesintileri binlerce tavuğun telef olmasına neden oldu

"HAVALANDIRMA ÇALIŞMADI"

Elektrik kesintisinden dolayı Fırat EDAŞ'ı aradık. Gereken yetkililer gelmediği, elektrik zamanında olmadığından ve gidip gelen elektrikten dolayı jeneratörüm yandı. Jeneratör yandığı için içeriye elektrik geçmedi. İçeriye elektrik geçmediği için hayvanların hepsi sıcak havada telef oldu. Havalandırma çalışmadı. Gerekli önlemleri aldık ama havalandırma çalışmadığı için bütün hayvanlarımız telef oldu. Fırat EDAŞ'a ulaşıyoruz, bize yetkililer gelecek, halledecek dediler. Hiç kimsede gelip bir şey halletmedi" dedi.

Elektrik kesintileri binlerce tavuğun telef olmasına neden oldu

Yaşadığı zararın karşılanması için gereken mercilere müracaatta bulunacaklarını belirten işletme sahibi Çal, "Bizim tek amacımız para kazanmak, evimize 1 ekmek götürmek. Onu da yapamadığımız için ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Gereken yerlere müracaat edeceğiz. Gerekli kişilerin zararımızı karşılamasını istiyoruz. Sıcak havanın büyük etkisi oldu. Sıcak hava bu kadar olmasaydı, hayvanlar bu kadar telef olmazdı. Havalandırma çalışmadı, elektrik zamanında gelmedi. Elektrik zamanında gelseydi böyle bir durum yaşanmayacaktı" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Malatya Haberler

Bakmadan Geçme

Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi?
500

Yorumlar (18)

Ibrahim :

Senin gb girisimcide ilk kez goruyorum. 500/bin liralik yatirim yapiyosun isletme sahibisin 10/binlik bir jenarator almiyosun. Sonrada devlet nerede zararim var diyosun once akil sagligini kontrol et sonra git bir jenarator al taksitle aydi 1000/bin bin odersib heral

125
48
yanıtYanıtla
Engin Özçelik:

haberi gözünüzle okursanız bi zahmet...

yanıt27
yanıt2
KARGOCU:

Bence sen bi göz doktoruna git.

yanıt7
yanıt0
Ümit Avan:

Ülkede altyapı yok doğru düzgün hizmet yok. Afet mi var da elektrikler saatlerce kesiliyor. İşletme kesinlikle dava açmalı zararı tahsil edilmeli.

76
16
yanıtYanıtla
Fakır:

geçmiş olsun hemşehrim... yazık olmuş hayvancağızlara

72
3
yanıtYanıtla
senata silva:

Böyle büyük tesislerde jeneratör olması gerekir.. Kabahat kendisinin

32
30
yanıtYanıtla
Panther Panthera:

Jeneratorum yandi diyor dingil, iyi oku

yanıt7
yanıt3
Çınar Saraç:

Havalandırma klima vs ne bilim sorun nedir , sanki ilk kez sıcak oluyor her yaz yanıyoruz zaten

16
11
yanıtYanıtla
Hakan :

Geçmiş olsun. Keşke alternatif enerji kaynaklarınız olsaydı. Bunu düşünmeliydiniz. Umarım toparlarsınız.

24
1
yanıtYanıtla
at ik:

ani elektrik kesintilerinden dolayı jeneratör bozulmuş onu iddia ediyor zaten. jeneratörü varmış yoksa ...

20
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title