Haberler

Elazığ Kalkınma Kurultayı Bilgilendirme Toplantıları Başladı

Elazığ’da 1’incisi gerçekleştirilen Kalkınma Kurultayı’nın 2. toplantısı için Vali Ömer Faruk Koçak başkanlığında, bilgilendirme toplantıları başladı.

Elazığ'da 1'incisi gerçekleştirilen Kalkınma Kurultayı'nın 2. toplantısı için Vali Ömer Faruk Koçak başkanlığında, bilgilendirme toplantıları başladı.

Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın önderliğinde tüm kamu, özel, sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla 29 Kasım 2014 tarihinde yapılacak olan "Kalkınma Kurultayı 2. Birleşim Toplantısı" öncesi ilk bilgilendirme toplantısı Elazığ Eczacılar Odası konferans salonunda yapıldı. Kurultayın bilgilendirme toplantısına Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, Sivil Toplum Platformu dönem sözcüsü Prof. Dr. Mehmet Şekerci ile STK temsilcileri katıldı.

29 Kasım 2014 tarihinde Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılması planlanan Kalkınma Kurultayı 2. Birleşim Toplantısı öncesi sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelen Vali Koçak, "Kurultayın birinci safhasından bu yana odak sektörlerin belirlenip diğer sektörlerin göz ardı edilmesi gibi bir algı oluşmuş gibi görünüyor. Hiçbir sektörün göz ardı edilmesi veya geri bırakılması söz konusu değil, ancak kalkınma için odak belirleme çok önemlidir. Bunun için de bir analiz sonucunda ortaya çıkan sektörler bizim odak noktamızı belirleyecek ve buda bizim diğer sektörlerle birlikte daha hızlı kalkınmamızı sağlayacak" dedi.

Öne çıkan sektörlerin şuanda belirli ölçüde lokomotif görevi gördüğünü belirten Vali Koçak, "Bunlar öyle bir sinerji oluşturacak ki diğer sektörleri de mevcut hızlarından çok daha hızlı kalkındıracak bir noktaya gelecek. Yapılacak işlerin izlenebilir olması önemli. İzlendiğimizi bildiğimiz zaman performansımız daha çok yükseliyor. Dolayısıyla bu izleme mekanizması hepimiz açısından oldukça önemli, kimin ne yapacağı konusunda teknik personelimiz gerekli çalışmayı yapıyorlar, bizde zaman zaman bunları kontrol ediyoruz. 29 Kasım 2014 de Elazığ için herkesin ne görevi olduğu ortaya çıktıktan sonra herkesin görevlerinin nasıl izleneceğine yönelik bir taahhüt belgesini imzalamak üzere bir oturum yapacağız. Odağımızı, stratejilerimizi, ne yapacağımızı ve nasıl izleyeceğimizi de belirledikten sonra geriye hep birlikte çalışarak Elazığ'ı hak ettiği yere getireceğiz" diye konuştu.

Kalkınma Kurultayı'nın ikinci toplantısında olağanüstü bir durum olmadığı takdirde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in de geleceğini dile getiren Vali Koçak, "Merkezi idarenin yerelde aldığımız bu kararın uygulanması ile ilgili iradesini ortaya koymuş olacağız. Ayrıca onları bir oturum da bir araya getirerek Elazığ'ı kendi aralarında tartıştırıp Elazığ için o gün ortaya çıkacak sonuçları hep beraber görmüş olacağız. Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile yürütülen Kalkınma Kurultayı'na STK Platformu'nun verdiği destek çok önemli. Böyle bir platform Türkiye'nin birçok yerinde yok. Platform ciddi bir avantaj. Sivil toplumun Elazığ da ne kadar canlı ve güçlü olduğunu gösteriyor ve bizim işlerimizi çok kolaylaştırıyor. Sizlerin yaptığı katkılar, bizim vereceğimiz kararları çok kolaylaştırıyor" şeklinde konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fırat Üniversitesi Mücahit Yanılmaz Elazığ Valiliği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title