Haberler

Elazığ'daki Minibüsçüler, Belediyeyi Protesto Etti

Güncelleme:

Elazığ İstasyon Meydanında toplanan 60'ın üzerinde minibüsle eylem yapan sürücüler, 47 yeni minibüs hattının açılmasını protesto etti.

Elazığ İstasyon Meydanı'nda toplanan 60'ın üzerinde minibüsle eylem yapan sürücüler, 47 yeni minibüs hattının açılmasını protesto etti. Elazığ Belediyesi'nin Şoförler Odası'ndan herhangi bir görüş almadan bu konuyu gündeme getirdiğini söyleyen Elazığ Şoförler Odası Başkanı Selami Yılmaz, Diğer illerimize göre bir değerlendirme ve yazı da yok. Nüfus oranı 750 bin olan Malatya'da 256 tane, Diyarbakır'da 300 adet, Elazığ'da 380 adet minibüs sayısı. İllerle kıyaslansa en fazla bizde. Her belediyenin giderayak bu işi yapması güzel bir şey mi yani Belediyenin her sıkışma anında bu konu başımıza gelirse, işimiz var yani esnafımızla. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum ve etmeyeceğim. Tüm mahallelerimize de veriyor üçer, beşer tane. Yedişer tane olan duraklarımız da var. Bu mahallelerle görüşülmüş mü Yok. Şoförler Odası'yla da görüşülmemiş. Kendi kafasına göre iş yapıyor dedi.

BELEDİYE BORÇLARINI ÖDEMEK İÇİN EKMEĞİMİZİ BÖLECEK

Elazığ Belediye encümen toplantısında minibüsçüler aleyhinde aldığı birtakım kararları protesto etmek ve seslerini duyurmak için toplandıklarını söyleyen minibüscü Özdal Temiz, belediyenin borçlarını ödemek için minibüs hatlarını satışa çıkardığını iddia etti.

CHP'Lİ BAŞKAN ADAYI SORGUCU'DAN DESTEK

Eylemin yapıldığı İstasyon Meydanı'na gelerek dolmuşçu esnafına destek veren CHP Elazığ Belediye Başkan adayı Hamza Sorgucu, Başkan ziyarette böyle bir haksızlığın olduğunu bana söyledi. Ben de şu anda dolmuşçu kardeşlerime destek vermeye geldim. Çünkü bu memleketin sorununu belediye başkanı, en azından sivil toplumla görüşmesi lazım. Burada bir Şoförler Cemiyeti var ve başkanıyla konuşması lazımdı. Ben belediye başkanımızı ve yönetimini sağduyuya çağırıyorum. Bu insanları mağdur etmesinler diye konuştu.

BAŞKAN SELMANOĞLU, KOŞARAK BELEDİYE BİNASINA GİRDİ

Yapılan basın açıklamasının ardından alanda toplanan sürücüler, minibüsleriyle Malatya yolu üzerinde bulunan belediye binası önüne geldi. Bu sırada Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da makam aracıyla belediyeye geldiğini gören minibüsçüler, Başkan Selmanoğlu'nu taşıyan araca eşlik ederek kornalarla protesto etti. Araçtan inen Selmanoğlu, kendisine dertlerini anlatmaya çalışan mibüsçülere, Makama gelin, görüşelim diyerek koşar adımlarla belediye binasına girdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Selmanoğlu Selami Yılmaz Malatya Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title