Haberler

Elazığ'da Fırat Teknokent Çalıştayı

Fırat Teknokent’in alt yapısını güçlendirmek amacıyla AB-IPA Projesi kapsamında desteklenen FIRASET Projesi’nin kapanış aşamasında elde edilen deneyimlerin paylaşılacağı ’Teknokent Deneyimlerini Paylaşıyor’ toplantısı 40’a yakın teknopark yetkilisinin katılımıyla başladı.

Fırat Teknokent'in alt yapısını güçlendirmek amacıyla AB-IPA Projesi kapsamında desteklenen FIRASET Projesi'nin kapanış aşamasında elde edilen deneyimlerin paylaşılacağı 'Teknokent Deneyimlerini Paylaşıyor' toplantısı 40'a yakın teknopark yetkilisinin katılımıyla başladı. İki gün sürecek çalıştayda teknokentle ilgili yapılan projelerin ayrıntılarının katılımcılara aktarılacağı belirtildi.

Çalıştayın ilk gününde düzenlenen toplantıya Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve teknokent yetkilileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın yaptı ve teknokentle ilgili çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Daha sonra konuşan Rektör. Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, "Üniversite sanayi iş birliğinde teknoparklar arayüz rolü üstlenmektedir. Bilindiği gibi ülkemizin orta gelir tuzağından çıkışında temel araçlardan biri de araştırma ve geliştirme inavasyon olacaktır" dedi.

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da teknokent projelerinin şehirler için önemli olduğunun altını çizerek, "Bugün önemli bir çalıştayda bir aradayız. Biz belediye olarak bu tür çalışmalara her zaman destek veriyoruz ve bundan sonraki süreçte de vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Toplantının ilk bölümünde Orta Doğu Teknik Üniversitesi Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Batum ve AB Türkiye Delegasyonu ve Sektör Yöneticisi Özgür Altınoklar birer sunum yaparak teknokent projeleri hakkında bilgi verdi.

Çalıştay iki gün boyunca devam edecek. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kutbeddin Demirdağ Fırat Üniversitesi Mücahit Yanılmaz Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title