Haberler

Yoğurt Kralı Türk'ün CEO'luk Koltuğu Sallanıyor

Güncelleme:

New York'ta kurduğu yoğurt markası Chobani ile ün yapan Hamdi Ulukaya'nın, şirkete yatırım desteği veren fon tarafından CEO'luktan alınacağı konuşuluyor.

Yoğurt sektörünün Steve Jobs'u olarak ABD'de büyük sükse yapan işadamı Hamdi Ulukaya zorda. Türkiye'den yıllar önce ABD'ye göçen ve 2005 yılında New York'ta kurduğu yoğurt markası Chobani ile ülke çapında popülerleşen Hamdi Ulukaya, şirkete yatırım desteği veren fon tarafından CEO'luktan alınacağı konuşulmaya başlandı. Yerine, şirketin başkanı ve COO'su Kevin Burns'ün getirilmesinin söz konusu olduğu kaydediliyor.

YERİNE ADAM ARANIYOR

Geçen yıl Chobani'ye 750 milyon dolar yatırım yapan TPG fonunun (Türkiye'de de rakı üreticisi Mey İçki'ye yatırım yapmıştı), Ulukaya'nın yerine bir başkasının getirilmesi için arayış içinde olduğu biliniyor. Çünkü 2013'te yaşanan ve şirketi finansal açıdan sarsan bakterili yoğurt olayı sonrası ürün geri çağırma operasyonundan Hamdi Ulukaya sorumlu tutuluyor.

87 MİLYON DOLARLIK ZARAR

2013'te hatalı üretilen yoğurtların piyasadan geri çekilmesi nedeniyle, Chobani'nin, dördüncü çeyrekte 87 milyon dolar kaybettiği belirtiliyor. Yoğurtlar, Ulukaya'nın 450 milyon dolara Idaho'da açtığı yeni fabrikada, hatalı olarak üretilip piyasaya sürüldüğü için geri çağrılmış, hatanın sebebi olarak da yeni çalışanlara gerekli eğitimin verilmemesi gösterilmişti. Bir başka suçlama ise, Ulukaya'nın, Idoha tesisinde işler ters giderken ve zarar edilirken, şirketin diğer yöneticilerine hiçbir bilgi vermemesi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Steve Jobs New York Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (21)

...:

KÜRT DEĞİL Mİ EN İYİSİNİN CANI CEHENNEME!

32
60
yanıtYanıtla
Az şerefMobil-ANDROID:

Adam turk degil kûrttûr onune geleni turk yapmayin. bir turk asla kobanê ye trilyonlar bagişlamaz, bir kuruş bile vermez.

42
20
yanıtYanıtla
gimgim universite Mobil-ANDROID:

yanında çalışan Türkleri kov işin duzelir heval Hamdi

25
32
yanıtYanıtla
hahahmobilWeb@haberler.com:

adam kürt lan türk yaptınız :

38
9
yanıtYanıtla
Cemil Dağ:

Bu sene Newyork''ta 1 ay kaldım. Chobani marka yoğurt aldım. İNANIN tadı beşpara etmez!

18
21
yanıtYanıtla
Dik Başlar:

adında meymenet yok zaten markanın

20
9
yanıtYanıtla
abuzer:

chobani kobaniye yakin oldugu icin almam ismi degistirin ozaman deneriz DA

13
12
yanıtYanıtla
asker:

ne yapalım paraları cukka ederken bize mi sordu banane

22
2
yanıtYanıtla
insan evladi:

TURKIYEDE BOYLE BIR BASARIYI CEKEMIYORLAR, HELE KI AMERIKADA BIR MUSLUMANA HIC YEDIRMEZLER. . .

12
6
yanıtYanıtla
AtakanmobilWeb@haberler.com:

Bırakın bu türk- kürt muhabbetini aramıza nifak tohumu ekmeye çalışanların oyununa gelmeyin, dürüst doğru olsun yeter.

12
4
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title