Haberler

Yaşa Takılanların Emekli Olabilmesi İçin Kanun Teklifi Meclise Sunuldu

Güncelleme:

CHP, emeklilikte yaşa takılanlar için kanun teklifi hazırladı. Teklif meclis başkanlığına sunuldu. Teklif kanunlaşırsa yüz binler hemen yararlanacak.

Emeklilikte yaşa takılanlar için CHP harekete geçti. Sigorta ve prim gün süresini doldurmuş fakat emeklilik yaşının dolmasını bekleyen kişilerin bir an önce emekli olabilmesi için kanun teklifi hazırlandı.

MECLİS'E SUNULDU

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na Geçici Bir Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Teklif sosyal güvenlik kanunlarına göre sigorta süresi ve prim gün sayısını doldurmuş ve yaşlılık aylığının bağlanması için yaş koşulunu bekleyenlerin emekli olmasını amaçlıyor.

TEKLİFTE YER ALAN MADDELER

Teklife göre 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlar istisna olacak. 8 Eylül 1999 tarihiden sonra sigortalı olanların bu kanun yürürlüğe girdikten üç yüz altmış gün içinde bu istisna ile yaşlılık aylığından yararlanabilmeleri için;

YAŞ KRİTERİ

Kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmamış olmakla beraber; kadın ise 20, erkek ise 25 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az beş bin gün,

Kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmuş olması ve en az beş bin gün veya kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmuş olması, 15 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az üç bin altı yüz gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olması şart olacak.

500 BİN KİŞİ YARARLANACAK

Teklif, yürürlükte bulunan sosyal güvenlik kanunlarına göre sigorta süresi ve prim gün sayısını doldurmuş ancak yaşlılık aylığının bağlanması için yaş koşulunu bekleyen 500 bini aşkın emeklilikle yaşa takılanların mağduriyetinin giderilmesini amaçlıyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Barış Karadeniz Eylül Sinop Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (115)

hakiki:

Bu ne yaaa yunan politikasi izliyor bu chp biran once ulkeyi batirmaya calisiyor unutmasinki secmen uc gun sefa otuz yil cefa surmek istemez hepimizin kaderi bir kimse aptal olmasin

8
28
yanıtYanıtla
hasan:

Ak parti kendilerine kiyak emeklilik yapti. Chp halka. Tsk ler

28
7
yanıtYanıtla
NUMAN:

AKP HÜKÜMETİ İŞÇİNİN CANINA OKUDU KİMSENİN CEBİNDE PARA YOK HALA AKP AKP DİYORSUNUZ !! EMEKLİLİK OLDU 65 YAŞ (MEZAR EMEKLİLİĞİ) HALA AKP AKP DİYORSUNUZ !! CHP TEKLİF HAZIRLIYOR SUNUYOR BİŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYOR ONA DA BİR BAHANE BULUYORSUNUZ !! PESS

29
5
yanıtYanıtla
BOZOK:

CHP YE HİÇ BİR ZAMAN OY VERMEDİM VERMEMDE DİYE BÜYÜK KONUŞTUM EGER BU YASA ÇIKARSA CHP YE HER ZAMAN OY VERECEGİM AKPY AİLECE 2 DÖNEM OY VERDİK SIRTIMIZDAN HANÇERLEDİ BUNDAN SONRA AKP YE VERMEM ÇALIŞANI İŞÇİYİ MEMURU ASGARİ ÜCRETLİYİ DÜŞÜNMÜYORLAR BİDE YUNANİSTAN GİBİ OLURUZ DİYE TEHDİT EDİYOLAR AKP NİN ÇEREZ PARALARI 10 TANE YUNANİSTAN YAPAR MİLLETİN CEBİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN ARTIK

27
5
yanıtYanıtla
capti:

kazanılmış hakkımızı istiyoruz

29
1
yanıtYanıtla
yunus:

inşallah diyelim banada haksız yere 7 yıl vurdu 3, 5 yılım kaldı .

28
1
yanıtYanıtla
bülent:

eğer chp bu kanun teklifini kabul ettirirse bi dahaki seçimde oy patlaması yapar.

17
9
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

inanamıyorum. chp milleti ilgilendirecek bir şeylerle uğraşmaya ilgilenmeye başladı. hayretttttttttt

18
7
yanıtYanıtla
Davudon akmet:

Iyi bisi olsa akpyapardi zaten isin icinde chp varsa ölü numarasi yapin

4
20
yanıtYanıtla
mehmet bahcecioglu:

chp ye helal olsun bu teklıften dolayı

20
2
yanıtYanıtla
Tüm 115 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title