Haberler

Turkiye'nin En İyi Mimarlik Bitirme Projesi

ÇimSA ana sponsorluğunda Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı tarafından düzenlenen 15. ARCHIPRIX-Türkiye Yarışması sonuçlandı.

Türkiye'de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere ÇimSA ana sponsorluğunda Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı tarafından düzenlenen 15. ARCHIPRIX-Türkiye Yarışması sonuçlandı.

İnsanlığın bilgisini İstanbul'da depolamak için tüm kitapların arşivleneceği "Yüce Zaman Kapsülü" tasarımı ile İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mezun mimar Ege Özgirin, 1. Ödül olan "ÇimSA Beyaz Çimento Ödülü"nü almaya hak kazandı.

Türkiye'de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere ÇimSA ana sponsorluğunda, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı işbirliğinde bu yıl onbeşinci kez düzenlenen Türkiye'deki tüm mimarlık okullarını ortak bir platformda buluşturan ve yapıcı bir rekabet ortamı yaratarak mimar adaylarının ufkunu genişletenARCHIPRIX- Türkiye Yarışması'nın kazananları, YEM'de gerçekleşen kolokyumu takiben yapılan törende ödüllerine kavuştu.

ARCHIPRIX- Türkiye yarışmasında bu yıl, Türkiye'nin dört bir yanındaki 20 üniversiteden 106 diploma projesi yarıştı. İnsanlığın bilgisini İstanbul'da depolamak için tüm kitapların arşivleneceği "Yüce Zaman Kapsülü" projesi ile İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunu Ege Özgirgin, birincilik ödülü olan "ÇimSA Beyaz Çimento Ödülü"nün bu seneki sahibi oldu.

Jüri üyeleri Alişan Çırakoğlu, Umut İyigün, Şevki Pekin, Julien De Smedt ve M. Arif Suyabatmaz'ınkatıldığı ve yarışmaya başvuran projelerin değerlendirildiği kolokyum ile başlayan etkinlik, ödül töreni ve yarışmaya katılan tüm projelerin izlenebileceği sergi açılışı ile devam etti. Ayrıca, YEM Yayın tarafından hazırlanan ve tüm projelerin yer aldığı yarışma katalogu da ödül törenine katılanlara hediye edildi.

Ödül Töreni öncesinde gerçekleştirilen kolokyumda, yarışma sürecine ilişkin görüşlerini dile getiren jüri üyeleri, Türkiye'deki profesyonel üretim ile karşılaştırıldığında, yarışmaya katılan öğrenci projelerinin ne kadar önde olduğunun altını çizdiler.

Yarışmada birinciliğe değer görülen projenin oybirliği ile değil, oy çokluğu ile seçildiğine değinen kolokyumda; kavramsal yönünün ağır basması nedeniyle bazı dinleyiciler tarafından eleştirilen proje, yine jüri üyeleri tarafından savunuldu. Mimarlık projelerinin 'kavramsal' ve 'yapısal' olarak ikiye ayrılamayacağını vurgulayan jüri, Ege Özgirin'in projesinin, günümüz koşullarında, geleceği ve insanlığı sorgulayan ve sorgulatan bir proje olarak diğerlerine göre daha sağlam bir konsepte dayandığı konusundaki fikir birliğini yineledi.

Konuşmacılarının ardından söz alan YEM Yönetim Kurulu Başkanı ve ARCHIPRIX-Türkiye Grubu Üyesi Doğan Hasol da, öğrenci projelerinin piyasada uygulanan projelere nazaran daha nitelikli olmasını, öğrencilerin işvereninin akademisyenler olması ile açıkladı. ARCHIPRIX-Türkiye'nin gerçekleşmesi için desteklerini esirgemeyen iki kurumun temsilcileri; Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı Genel Sekreteri Aslı Özbay ve ÇimSA Pazarlama Müdürü Önder Kırca da sırayla söz alarak, mimarlık mesleğine adım attıkları yılda öğrencilere sağladığı teşvik ile son derece önemli bir görev üstlenen ARCHIPRIX-Türkiye Yarışması'na verdikleri destekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

"Yüce Zaman Kapsülü" (Grand Time Capsule) projesi ile ARCHIPRIX-Türkiye 2010 birincilik ödülü "ÇimSA Beyaz Çimento Ödülü"ne değer görülen Ege Özgirin (İstanbul Teknik Üniversitesi), ödülünü ÇimSA Pazarlama Müdürü Önder Kırca'nın elinden aldı. Yarışmanın ikincisi Tülin Meydan'a (Uludağ Üniversitesi) ödülünü jüri üyesi Şevki Pekin takdim etti. Yarışmanın üçüncüsü Zeynep Şahin'in(İstanbul Teknik Üniversitesi) ödülünü ise Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı Başkanı Selim Vanlı verdi.

ARCHIPRIX-Türkiye 2010'da eşdeğer mansiyona değer görülen Ahmet Erdem Tüzün (İstanbul Teknik Üniversitesi), Nursev Irmak Demirbaş (İstanbul Teknik Üniversitesi) ve Erman Özdemir'e (İstanbul Teknik Üniversitesi) ödüllerini jüri üyesi Julien de Smedt sundu. Teşvik ödülü kazanan Selin Babayiğit (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), Efe Emre Usman (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) ve Ali Sakal (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü) ise ödüllerini etkinliğin destekçilerinden Blum firmasının Genel Müdürü Tülin Çer'in elinden aldılar.

Birincilik ödülünü kazanan öğrencinin mezun olduğu üniversiteye verilen Kurum Ödülü ise, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin oldu. İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülen Çağdaş ve İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Hacıhasanoğlu'na ödüllerini YEM Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol takdim etti. Ödül törenini, ödül kazanan öğrencilerin projelerinden oluşan serginin açılışı ve kokteyl ikramı takip etti.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı ne zaman 2024, kaç gün kaldı? #128046 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bugün hangi maçlar var? #9917 Bugün maç var mı? 15 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title