Haberler

"Türkiye Büyük Bir Sıçrama Gerçekleştirdi"

ABN AMRO Avrupa ve Orta Doğu Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Dijkhuizen: "Türkiye sanayi üretimindeki artışla büyük bir sıçrama gerçekleştirdi" Commerzbank Gelişen Piyasalar Kıdemli Eko...

BURHAN SANSARLIOĞLU - ABN AMRO Avrupa ve Orta Doğu Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Arjen van Dijkhuizen, Türkiye sanayi üretiminde yıllık bazda yüzde 6,4 ve aylık bazda yüzde 5,8 olarak gerçekleştirdiği artışla büyük bir sıçrama gerçekleştirdiğini belirtti.

Türkiye'nin sanayi üretimindeki artışla ilgili olarak AA muhabirinin sorularını cevaplayan Dijkhuizen, Türk piyasalarında yaz ayı boyunca Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) varlık alımlarını azaltma ihtimaliyle tırmanan endişelerden sonra, sanayi üretiminde böyle bir artış görülmesinin Türk ekonomisinin ne kadar dirençli olduğunun kanıtı olduğunu ifade etti.

Dijkhiuzen, Türkiye'nin ekonomik büyüme açısından Avrupa'daki gelişmekte olan ülkeler arasında üstün performans gösteren ülkeler arasında olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin 2013 yılında yüzde 3,5, 2014'te ise yüzde 4 oranında büyüme gerçekleştireceğini tahmin ettiğini vurgulayan Dijkhiuzen, ancak Türkiye'nin daha dengeli ve sürdürülebilir bir büyüme sağlayabilmesi için ve piyasalardaki ani değişikliklere karşı kırılgan olmaması için cari açığını azaltması gerektiğini kaydetti.

Commerzbank Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose ise Türkiye'nin sanayi üretimindeki bu artışın sürdürülebilir olduğunu işaret etti.

Global ekonomik iyileşmenin şu anda iyi bir seyir içerisinde olduğunu ve kırılgan olmadığına dikkati çeken Ghose, Türkiye ekonomisinin de aynı trend içerisinde yol aldığını bildirdi.

Ghose,Türkiye'nin 2014'te yüzde 4 oranında bir büyüme gerçekleştirmesini beklediğini belirterek, bir Avrupa Birliği'nin (EU) ekonomik anlamda iyi olmasının  Türkiye'de ihracat açısından olumlu olacağını ve bunun da gelecek yıl yatırımların artmasına etki edeceğini bildirdi.

Ghose, Türkiye'de çekirdek enflasyonda bir artış olması durumunda bunun tahvil piyasasına olumsuz bir etki bırakacağını sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Commerzbank Orta Doğu Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title