Haberler

Türk Kahvesine Koçlardan Destek

Caroline Koç ve Banu Yentür Ortaklığında Hayata Geçen Haremlique'in Yeni Ürünü Türk Kahvesi, İstanbul ve İzmir'in Ardından Ankara'da da Satışa Sunuldu.

Caroline Koç ve Banu Yentür ortaklığında hayata geçen Haremlique’in yeni ürünü Türk kahvesi, İstanbul ve İzmir’in ardından Ankara’da da satışa sunuldu.

FİLİSTİN Caddesi’ndeki Big Chefs’te gerçekleşen kahvenin tanıtım etkiliği, çok sayıda önemli ismi bir araya getirdi. Big Chefs’in sahibi Gamze Cizreli’nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, eşi Caroline Koç’u yalnız bırakmamıştı. Tanıtım etkinliğine 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Ankara Ticaret Odası Başkanı

Sinan Aygün, İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, İtalya Sefiresi Selva Marsili’nin yanı sıra başkent cemiyet hayatının önde gelen isimleri katıldı. Koç çifti, Özden Toker’e büyük ilgi gösterirken, Mustafa Koç ve Abdülkadir Aksu bir süre sohbet etti.

Yakın arkadaşı

Ortağı ve yakın arkadaşı Banu Yentür ile birlikte konukları kapıda karşılayan Caroline Koç, yeni ürünleri olan Türk kahvesi hakkında davetlileri bilgilendirdi. Caroline Koç, davete katılan herkese teşekkür ederek, kendine özgü,

Osmanlı saray terbiyesi almış bir Avrupalı Türk titizliği ile Türk kahvesini dünyada hak ettiği yere taşımayı amaçladıklarını söyledi. Mekan sahibi Gamze Cizreli de, Amerikan kahvelerinin popüler olduğu bir dönemde, Koç ve Yentür’ün Türk kahvelerini tanıtma çalışmalarından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

5 ayrı çeşit var

Haremlique’nin sakızlı, tarçınlı, kakuleli, çikolatalı ve sade olmak üzere 5 ayrı çeşidi Big Chefs şubelerinde içilebilmenin yanı sıra hazır ambalajlarıyla da satın alınabilecek. İzmir’de bir gurme tarafından tamamen doğal yollarla çeşitlendirilen kahve, sadece belli bir iklim ve coğrafyada, sınırlı sayıda bahçede yetiştirilebilen Arabica türü kahve çekirdeklerinin, en uygun kıvamda kavrulmasıyla elde ediliyor.

Türk Kahvesi ve tarihçesi

Bol köpüklü Türk KahvesiTürk Kahvesi, Türkler tarafından keşfedilen kahve hazırlama ve pişirme metodunun adıdır. Özel bir tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi, ikramıyla kendine özgü bir kimliği ve geleneği vardır. Telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür.Kahvenin kökeni araştırmacılar tarafından 14. yy başlarında Güney Habeşistan’dan tüm dünyaya yayıldığı şeklinde belirtilmiştir. Bunun kaynağı da etimolojik olarak kahve ile yakın benzerlik gösteren Güney Habeşistan’daki Kaffa yöresi gösterilmektedir. Önceleri Arap Yarımadası’nda kahve meyvesinin kaynatılması ile elde edilen içecek, bu yepyeni hazırlama ve pişirme metoduyla gerçek kahve lezzetine ve eşsiz aromasına kavuşmuştur. Kahve ile Türkler sayesinde tanışan Avrupa; uzun yıllar kahveyi, Türk kahvesi olarak bu yöntemle hazırlayıp tüketmiştir.

Kahve içmeden önce su için

Brezİlya ve Orta Amerika menşeili, arabica türü, kaliteli kahve çekirdeklerinden harmanlanan ve tercihen kömür ateşinde ağır ağır kavrulan Türk Kahvesi, çok ince öğütülür. Bir cezve yardımıyla su ve şeker ilave edilerek pişirilir, bir fincan kahveye iki çay kaşığı kahve atılır. Küçük fincanlarla servis yapılır. İçilmeden önce telvesinin dibe çökmesi için kısa bir süre beklenir. Su, sanıldığı gibi kahvenin sonunda değil; kahveyi içmeden evvel içilmektedir.Ayrıca tüm dünyada espresso ile en çok tüketilen kahve türüdür. Dünya genelinde her tür restorantın menüsünde bulunan 2 kahveden biridir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title