Haberler

Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak'tan Sitem

Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki kağıt fabrikasını uzun bir aradan sonra yeniden hizmete açan Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, "Bu fabrikalara nasıl el konuldu? Eskiden bir fabrikaya el konulamazdı."

Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki kağıt fabrikasını uzun bir aradan sonra yeniden hizmete açan Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, "Bu fabrikalara nasıl el konuldu? Eskiden bir fabrikaya el konulamazdı. Şimdi 22 fabrikaya birden el koydular. İnşallah yılbaşına kadar fabrikaların hepsini yeniden açacağız" dedi.

Bozüyük-Eskişehir Yolu üzerindeki fabrikaya gelen Halis Toprak'ı, Kağıt Fabrikası Genel Müdürü İsmail İşçi ile birlikte fabrika çalışanları karşıladı. Genel Müdür İşçi tarafından Toprak'a fabrikalar gezdirilirken, gezi sırasında üretimi tamamlanmış bir kağıdı eline alan Halis Ağa, kağıdı öptü. Toprak, gezi sırasında işçilerle sık sık muhabbet etti. Fabrika gezisinin ardından gazetecilere konuşan Toprak, kimsenin Doğu'ya Güneydoğu'ya gidip yatırım yapmaya cesaretinin olmadığı bir dönemde, kendilerinin gidip oralara yatırım yaptıklarını söyledi. Toprak, "Kimse Doğu'ya, Güneydoğu'ya gitmezken biz gittik, yatırım yaptık ama devlet geldi el koydu" diye konuştu.

"Allah'a çok şükür netice itibariyle fabrikalarımızı geri aldık" diye devam eden Toprak, "Allah Kadir'dir, inşallah ülkemizin başına bir daha böyle sıkıntı gelmez. Bundan güzel bir duygu olur mu? Üretim istihdamdır, ihracattır, tüketimdir. Her şey üretime bağlıdır. Allah hiç bir ülkeyi üretimsiz bırakmasın. Bu fabrikaların üretimi, sadece Halis Toprak ve çocuklarını ilgilendirmez, herkesi ilgilendirir. Hatta bütün dünyayı ilgilendirir. Bu fabrikalara nasıl el konuldu? Eskiden bir fabrikaya el konulamazdı. Şimdi 22 fabrikaya birden el koydular. İnşallah yılbaşına kadar fabrikaların hepsini yeniden açacağız. Yani böyle kolay değil. Akıl işi değil bu fabrikalara el koymak. Yüzlerce insan ekmeğinden oluyor. Bir tane insana bile ekmek verebilmek ne kadar zor düşünün. İnşallah her şey düzelecek" ifadelerini kullandı.

Daha sonra fabrikanın açılışı münasebetiyle kurban kesildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Toprak Holding Halis Toprak Bozüyük Bilecik Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title