Haberler

TOBB Und Genel Müdürü Yılmaz Açıklaması

"TOBB UND Lojistik Yatırım AŞ yurt içi gümrüklerin yanı sıra İtalya, Almanya, Avusturya, Bulgaristan ve Slovenya gümrüklerinde yaptığı işlemlerde günlük 1000 transit beyanname seviyesini aşarak ...

TOBB UND Genel Müdürü Selçuk Yılmaz, TOBB UND Lojistik Yatırım AŞ'nin yurt içi gümrüklerin yanı sıra İtalya, Almanya, Avusturya, Bulgaristan ve Slovenya gümrüklerinde yaptığı işlemlerde günlük 1000 transit beyanname seviyesini aşarak yeni bir rekora imza attığını belirtti.

Yılmaz, yazılı açıklamasında, günde ortalama 500 milyon lira tutarında taşımanın gerçekleştirildiği sistemde tamamen elektronik ortamda hazırlanan transit beyannamelerinin AB, EFTA ülkeleri ve Türkiye'de yerleşik 3 binden fazla gümrük idaresine online sunulduğunu belirtti. Ortalama olarak dakikada 1 beyanın açıldığı sistemde hız ve güvenliğin korunması için bilgi işlem altyapısının çok önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, bu konudaki yatırımlarının devam ettiğini bildirdi.

Sistemde en fazla taşınan ürünlerin sıfır kilometre motorlu araçlar, beyaz eşya, dondurulmuş gıda, tekstil ve akaryakıt ürünleri olduğunu kaydeden Yılmaz, şu anda 650 taşımacı firmaya hizmet verdiklerini vurguladı. Yılmaz, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan AB ve EFTA ülkeleri ile Ortak Transit Uygulaması kapsamında ülkemiz taşımacılarına asıl sorumlu olarak hizmet veren TOBB UND Lojistik Yatırım AŞ yurt içi gümrüklerin yanı sıra İtalya, Almanya, Avusturya, Bulgaristan ve Slovenya gümrüklerinde yaptığı işlemlerde günlük 1000 transit beyanname seviyesini aşarak yeni bir rekora imza attı" ifadelerini kullandı.

Selçuk Yılmaz, TOBB UND'nin Tüyap Beylikdüzü fuar alanında düzenlenen LOGIST EUROASIA 2013 fuarındaki TOBB standında 17 Kasım'a kadar ziyaretçileriyle buluşacağını bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Selçuk Yılmaz Almanya İtalya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title