Haberler

Temmuz Ayı İhracat Rakamlarında Sevindiren Artı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, bu yılın ilk 7 aylık ihracatının yüzde 4,4 oranında artışla 3 milyar 662 milyon 492 bin dolara ulaştığını belirterek, “Geçen yılın aynı döneminde Gaziantep’ten 3 milyar 507 milyon 417 bin dolarlık ihracat...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, bu yılın ilk 7 aylık ihracatının yüzde 4,4 oranında artışla 3 milyar 662 milyon 492 bin dolara ulaştığını belirterek, "Geçen yılın aynı döneminde Gaziantep'ten 3 milyar 507 milyon 417 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilmişti" dedi.

Gaziantep'ten Temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30,1 artışla 481 milyon 563 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Geçen yılın aynı döneminde 370 milyon 73 bin dolarlık ihracat yapılmıştı. İhracat artışını değerlendiren GSO Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep'in en fazla ihracat yapan 10 il arasında 2017 Temmuz ayında altıncı, yılın ilk 7 ayında ise beşinci sırada yer aldığını ifade ederek, "İhracattaki başarımıza ve büyümede katkısı olan bütün sanayicilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu. Konukoğlu, TİM'in açıkladığı İhracatta İlk 1000 Listesinde Gaziantep'ten önceki yıl 62 firma yer alırken geçen yıl bu sayının 73'e çıktığına dikkati çekerek, "İstanbul Sanayi Odası'nca gerçekleştirilen Türkiye'nin En Büyük Sanayi Kuruluşları araştırmasında da İlk 1000'de önceki yıl 54 olan firma sayısı 58'e yükseldi. İşte Gaziantep'in başarısının sırrı budur" diye konuştu.

Türkiye'de 2016 yılında yaşanılan hain darbe teşebbüsüne rağmen üretimin, ihracatın ve istihdamın artmasının ülke ekonomisinin gücünü, ekonomi yönetiminin başarısını ortaya koyduğuna vurgu yapan Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye rekabetten hiçbir zaman korkmadan yoluna devam ediyor. Ar-Ge, marka ve inovasyon projeleri ile sanayicilerimizin girişimciliği sayesinde bu başarılara imza atıyoruz. Bunda hükümetimizin ekonomi alanında attığı adımların çok büyük katkısı vardır. Bu katkılar arttıkça sanayiciler olarak bizler daha fazla üretim ve ihracat yapacağız. Yeter ki el ele, omuz omuza vererek çalışmaya ve üretmeye devam edelim." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Adil Sani Konukoğlu Adil Konukoğlu Gaziantep Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title